Thunder en Heat winnen, Lakers opnieuw onderuit

Door

1recap1
Denver Nuggets – Los Angeles Lakers 112-105

Het wil maar niet boteren bij de Lakers en zelfs het eigen Staples Center kan daar geen verandering in brengen. Zondag waren de op bezoek komende Nuggets een maatje te groot voor LA, dat nu drie wedstrijd op rij heeft verloren. Ty Lawson was de grootste kwelgeest voor het team van Mike D’Antoni door 21 punten en tien assists op het scorebord te zetten, maar eigenlijk was het vooral de bank van Denver die het verschil maakte. Waar de reserves bij de Lakers goed waren voor 23 punten, scoorde die van Denver 43 punten, waarvan JaVale McGee met zeventien punten de meeste had.

Kobe Bryant werd zoals wel vaker dit seizoen topscorer voor de Lakers met 29 punten en Dwight Howard had een monsteravond wat betreft rebounds. De center greep 26 rebounds en scoorde veertien punten, waarvan een aantal op aangeven van Steve Nash die dertien assists noteerde. De Lakers hebben nu een record van 15-18 waardoor ze op de elfde plaats staan van de Western Conference. Denver staat met twintig overwinningen en zestien nederlagen, vier plaatsen hoger.

Oklahoma City Thunder – Toronto Raptors 104-92

Dankzij een echte teamprestatie lukte het de Thunder om zondagavond in Canada de Raptors over de knie te leggen. Kevin Durant was, naast opnieuw een technische fout, goed voor 22 punten, zeven rebounds en zeven assists en Russell Westbrook noteerde 23 punten en zeven assists voor Oklahoma. Ook Serge Ibaka en 6th man Kevin Martin deden een flinke duit in het zakje. Ibaka noteerde negentien punten en Martin had met zestien punten ook een belangrijk aandeel in de zege.

Ondanks 27 punten van Alan Anderson konden de Raptors niet voorkomen dat de Thunder door de overwinning hun leidende positie in de NBA verstevigden. Het team van Scott Brooks heeft 26 wedstrijden gewonnen en zeven verloren. De Raptors blijven door de thuisnederlaag in de midden tot onderste regionen van de competitie meedraaien met twaalf overwinningen tegenover 22 verliespartijen.


Washington Wizards – Miami Heat 71-99

De Heat staan ondanks een aantal wisselvallige wedstrijden gewoon nog eerste in de Eastern Conference en daar kwam zondag geen verandering in. Miami werd  zondag in eigen huis geen strobreed in de weg gelegd door de Wizards. Het team van Erik Spoelstra, waar LeBron James topscorer werd met 24 punten, pakte vanaf de start de leiding en gaf die niet meer af tot het laatste fluitsignaal. Ook Ray Allen was belangrijk voor de Heat door vanaf de bank 20 punten te scoren. Voor de Wizards was het Kevin Seraphin die topscorer werd met veertien punten.

Charlotte Bobcats – Detroit Pistons 108-101

In een onderonsje tussen twee van de slechtste teams van dit seizoen trokken de Bobcats aan het langste eind. Daar was echter wel een verlening voor nodig. Bismack Biyombo greep zeventien rebounds naast het scoren van tien punten en Kemba Walker tekende voor twintig punten (waaronder de gelijkmaker in de reguliere speeltijd) voor Charlotte, waar zes spelers meer dan tien punten wisten te noteren. Greg Monroe goed voor achttien punten en veertien rebounds voor Detroit, waarvoor ook Tayshuan Prince 21 punten bij elkaar wist te schieten.

Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 92-81

Met een degelijke, maar saaie, overwinning op de Suns hebben de Memphis Grizzlies nu voor het eerst sinds het begin van de franchise een 21-10 record.  Het waren de usual suspects bij de Grizzlies die de zege mogelijk maakten. Zach Randolph tekende voor 21 punten en acht rebounds en Rudy Gay scoorde twintig punten. Ook Marc Gasol had met tien punten, twaalf rebounds, vijf assists en drie blocks een flink aandeel in de zege. Bij de Suns was het PJ Tucker die voor de hoogste score zorgde. De guard die normaal te boek staat als defensieve specialist tekende voor zeventien punten, maar de overwinning van Memphis kwam ondanks dat nauwelijks in gevaar.

Ook leuk om te lezen