Thrashers aan de leiding in Southeast Division na 7-1 zege

Door

Toen coach Craig Ramsay in de zomer van dit jaar werd aangesteld als nieuwe head coach van de Trashers kondigde hij al aan het offensieve werk meer aandacht te willen schenken. Deze nadruk wordt de laatste tijd beloond door een goed scorend team wat wekelijks op het ijs verschijnt. Afgelopen nacht wonnen de Thrashers met maar liefst 7-1 van de New Jersey Devils.

In deze zeer ruime overwinning wist Eric Boulton, left winger, voor het eerst in zijn carriere een hattrick te produceren. Voorheen stond Boulton vooral bekend om zijn totaal van 1082 strafminuten die hij heeft moeten uitzitten tijdens wedstrijden, maar sinds de offensieve coaching van Ramsay komt daar langzaam verandering in. Met de hattrick van vannacht komt Boulton op vier goals in dit seizoen.

Na de overwinning van vannacht hebben de Trashers van de laatste vijftien wedstrijden er elf gewonnen, twee gelijk gespeeld en twee verloren. ,,Dat is erg leuk,” was nuchtere het antwoord van Ramsay nadat hij werd gewezen op deze goede reeks wedstrijden en het feit dat de Trashers door deze zege aan de leiding gaan in de Southeast Division. ,,Ik heb mijn spelers gezegd dat ze van deze prestatie moeten genieten,” voegde de coach er nog wel even aan toe.

In tegenstelling tot de Thrashers verloopt het seizoen bij de Devils momenteel zeer teleurstellend. Bij de Devils staat de Canadese legende Martin Brodeur op goal maar dat mag dit seizoen nog niet baten. Brodeur’s saving percentage is dit jaar voor het eerst sinds hij rookie was, in het seizoen 1991-1992, onder de 90% gedoken. Tevens staan de Devils 26e van de de 30 teams als het gaat om het gemiddelde aantal goals tegen per wedstrijd (3.03). ,,Niemand zal onze situatie kunnen of willen veranderen behalve wijzelf, we zullen op moeten staan en terugvechten zodat we uiteindelijk weer wedstrijden gaan winnen,” aldus Johan Hedberg, de vervanger van Bordeur, die wegens slechte prestaties werd gewisseld halverwege de wedstrijd.

Ook leuk om te lezen