The King vs Durantula: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Door

LeBron James en Kevin Durant. Twintigers, small forwards en gezegend met groot basketball talent. James, winnaar van drie van de laatste vier MVP awards, en Durant, al drie seizoenen op rij topscorer. King James, 27 jaar oud, 2 meter 3, 113 kilo, gespierd, geblokt en krachtig, en Durantula, 2 meter 6, 107 kilo, slank en slungelachtig bijna.

Tijdens de NBA-finale tussen Miami Heat en Oklahoma City Thunder waren James en Durant de personificatie van de strijd. Elk detail van het duel tussen de twee werd onder een vergrootglas, of liever nog een telescoop, gelegd. Ieder verschil en elke overeenkomst tussen LBJ en KD was onderwerp van gesprek.

James en Durant behoren tot het beste wat de league te bieden heeft. Ze zijn dynamisch en veelzijdig. Er is veel wederzijds respect, de twee trainden deze zomer voor het tweede opeenvolgende jaar samen. Toch zorgen ze voor een ongekende rivaliteit, waar menig NBA liefhebber jaren naar heeft verlangd.

James won met zijn Heat ten koste van Durant’s Thunder de titel, maar dat betekent niet dat de strijd ten einde is. We staan aan het begin van een nieuw seizoen, waarin de twee beste spelers een hoofdrol zullen gaan spelen. Wie wordt dit jaar de held van de league? Een voorspelling aan de hand van vijf vuistregels…

Klik op de afbeelding om het volledige artikel te lezen.

Ook leuk om te lezen