Terugkeer Reyes en Beltran geven Mets boost

Door

Al tijden draait de geruchtenmachine op volle toeren. New York Mets-spelers Jose Reyes en Carlos Beltran zijn het lijdend voorwerp van alle speculaties. Beiden zijn gewild en worden begeerd door andere clubs. Waarom dat zo is, lieten zij dinsdagavond tijdens hun terugkeer in de line up tegen de Saint Louis Cardinals direct zien.

De Mets moesten het twaalf wedstrijden stellen zonder hun aalvlugge korte stop. Reyes kampte met hamstringproblemen en zag vanuit de dug out toe hoe zijn ploegmakkers er het beste van probeerden te maken. Wegens ziekte ontbrak Beltran drie games rechts in het verre veld.

Roestig waren de heren totaal niet. Aanvallend en verdedigend waren zij ijzersterk en daarmee kreeg de nummer 3 uit de National League East een flinke boost. Dat leidde tot een degelijke 4-2 zege op de Cardinals.

Lead offman Reyes was in vijf at bats goed voor twee hits en een run. Dat was alweer zijn 44ste multihit game van het seizoen. Beltran, de nummer drie in de slagorde, deed het zelfs nog beter. Hij sloeg drie uit drie, waaronder twee tweepitters, kwam tweemaal met een vrije loop op de honken en wist een keer de thuisplaat te bereiken.

En ook met de handschoen bewees vooral Reyes zijn meerwaarde. In de achtste inning pakte hij fraai twee ballen. Op een klap van Jon Jay wist hij run te voorkomen en even later was hij de 28-jarige het begin van een inning ending double play. ,,Wedstrijden win je niet altijd met slaan. Je moet ook goed verdedigen”, zei de korte stop.

Mets-manager Collins verklaarde na afloop dat zijn line up nu weer als een puzzel in elkaar viel. Het was de laatste periode nogal zoeken naar de juiste balans en samenstelling zonder de twee meerwaardes. Dat kostte het team uit the Big Apple wedstrijden, waardoor de achterstand op de Philadelphia Phillies alleen maar groter is geworden.

,,Het is overduidelijk wat het betekent voor ons als zij meedoen. Die elektriciteit geeft de hele club een boost”, aldus Collins.

Hoe lang spelen de twee nog in New York voor de Mets? Hoewel, het management heeft over Reyes gezegd dat hij onder geen enkel beding weg mag. Maar die garantie is niet afgegeven voor Beltran.

Inmiddels is hij al gelinkt aan de Yankees en Red Sox. Dat er interesse is voor hem is duidelijk, want ook dinsdag rolden de scouts, bij wijze van spreken, over elkaar heen op de tribune van het Citi Field.

Foto: assets.nydailynews.com

Ook leuk om te lezen