Terry Francona verslaat Red Sox bij terugkeer in Fenway

Door

Cleveland Indians v Boston Red Sox
Cleveland Indians (27-19) @ Boston Red Sox (28-20) 12-3

De fans in Boston keken er al weken naar uit en ook Terry Francona zelf gaf in interviews al aan dat een terugkeer in Fenway Park hem niet onbewogen zou laten. Gisteren was het zover: ‘Tito’ kwam met zijn Cleveland Indians op bezoek bij het team waar hij zoveel successen mee bereikte: de Red Sox. Na zijn vertrek uit Beantown schreef hij, net als eerder Joe Torre na zijn vertrek bij de Yankees, een boek. In dit boek (The Red Sox Years) liet hij zich niet altijd even positief uit over spelers en de eigenaren van de Sox. Het was daarom vooraf nog even de vraag hoe hij ontvangen zou worden, maar in dit filmpje kun je zien dat hij, zeker door de fans, op mooie wijze werd geëerd.

Uiteindelijk was Francona natuurlijk maar voor een ding naar Fenway gekomen, want na twee verliespartijen tegen de division rivals Detroit moest er vannacht gewoon gewonnen worden. Die boodschap hadden de Indians begrepen. In de tweede inning namen zij de voorsprong en ze keken niet meer terug. Op het werpen van Zach McAllister leken de Red Sox met drie punten in de derde inning, maar met punten in de vierde en vijfde inning en een six-run sixth inning sloeg de Tribe starter Ryan Dempster en zijn opvolgers van zich af. In deze zesde inning sloegen achtereenvolgens Mark Reynolds (single), de verrassend sterke Braziliaanse back up catcher Yan Gomes (2-run double, Drew Stubbs (two-run triple) en Michael Bourn (single) RBI hits. Cleveland starter McAllister is nu 4-3 met een 2.89 ERA, terwijl Sox Starter Ryan Dempster 2-5 is met een ERA van 4.69. Vanavond zijn in de tweede wedstrijd Justin Masterson (7-2) en John Lackey (2-4) de starters.

Los Angeles Angels (20-27) @ Kansas City Royals (21-23)

De knuppels van de Angels lijken door de cycle van Mike Trout eerder deze week eindelijk wakker geschud. Op het werpen van voormalig teamgenoot Ervin Santana sloegen de Angels vier home runs. Mike Trout (filmpje) opende de score met zijn tiende home run van het seizoen, een solo shot. Albert Pujols, Chris Ianetta en Mark Trumbo volgden zijn voorbeeld en bezorgden op die manier starter Joe Blanton eindelijk zijn eerste win. Blanton is nu 1-7 met een lelijk ERA van 6.17.

In de laatste vijf wedstrijden scoorden de Angels 42 punten. Wellicht dat zij nu een opmars in kunnen zetten in de AL West, waarin zij op dit moment nog derde staan met een achterstand van tien wedstrijden op de Rangers.

Baltimore Orioles (25-22) @ Toronto Blue Jays (20-27) 6-12

Voor aanvang van de wedstrijd werd bekend dat de Orioles hun nr. 2 prospect, Kevin Gausman, als starter naar de heuvel zouden sturen. Bij zijn aankomst in het stadion werd hij direct geconfonteerd met een rookie prank. Zijn nieuwe teamgenoten hadden vernomen dat hij erg van donuts hield en gooiden zijn hele locker ermee vol:

Donuts on Donuts!! instagram.com/p/ZqsX2EkQKC/

— Kevin Gausman (@KevinGausman) May 23, 2013

Veel plezier dus voor de wedstrijd, maar Gausman kon uiteindelijk niet spreken van een succesvol debuut. In vijf innings kreeg hij vier punten tegen op zeven honkslagen, waaronder een two-run home run van catcher J.P. Arrencibia. Zijn bullpen deed het nog veel minder goed. Drie relievers stonden acht punten toe. Pedro Strop gooide 0.1 inning en deelde dankzij een grand slam van Edwin Encarnacion met twee verdiende punten in de malaise (de andere twee punten kwamen op het conto van zijn voorganger). Chris Davis sloeg in de nederlaag al weer zijn vijftiende home run van het seizoen.

Edwin Encarnacion laat de scheidsrechters even weten dat hij een grand slam geslagen heeft

Overige uitslagen:

Chicago Cubs (18-28) @ Pittsburgh Pirates (29-18) 2-4

Minnesota Twins (18-26) @ Detroit Tigers (26-19) 6-7

MVP watch: Miguel Cabrera ging in deze wedstrijd 2-3 met 3 RBI een walk en zijn veertiende home run van het seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen