Teams contacteren rookies ondanks lockout

Door

Door de lockout in de NFL is het de teams verboden om contact te maken met ongedrafte rookies. Sommige teams slaan die regel toch in de wind, zo blijkt. In totaal hebben zes NFL agents tegen Pro Football Weekly gezegd dat ze werden gecontacteerd over hun ongedrafte cliënten. De vertegenwoordigers wilden wel anoniem blijven.

Greg Aiello, woordvoerder van de NFL, zei dat zo’n contact tussen teams en agenten gedurende de lockout fraude plegen is. Met de lockout in de NFL mogen de ploegen zelfs niet met hun eigen spelers en gekozen rookies praten. Tijdens de voorbije jaren werden er in de dagen na de draft enorm veel rookies getekend die niet gedraft werden.

Drie vertegenwoordigers vertelden Pro Football Weekly dat de vertegenwoordigers van de ploegen hen hebben gecontacteerd met persoonlijke mobiele telefoons, het is dus niet moeilijker om fouten op te sporen mocht de NFL de ploegen willen doorlichten. Twee agenten zeiden dat hun cliënten direct werden aangesproken door teams.

De oude arbeidsovereenkomst liep af op 11 maart, toen de spelers de vakobond ontbonden om een antivertrouwensaanklacht in te dienen. De liga liet meteen de lockout starten tot de rechtbank ze ophief 45 dagen later. Ondertussen ging de NFL in beroep en is de lockout dus weer tot stand gebracht.

Foto: obrag.org

 

Ook leuk om te lezen