Team USA: Altidore komt eindelijk weer tot scoren

Door

Team USA

Team USA heeft gisteren de laatste van de drie oefenwedstrijden gespeeld en lijkt klaar voor het echte werk in Brazilië. Na al gewonnen te hebben van Azerbeidzjan en Turkije werd nu gewonnen van Nigeria. Vooral voor aanvaller Jozy Altidore werd het een mooie avond: er viel zichtbaar een last van zijn schouders toen hij voor het eerst sinds december 2013 het net weer wist te vinden.

Systeem
Bondscoach Klinsmann greep de wedstrijd tegen Nigeria aan om een ander systeem uit te proberen. Het elftal van Amerika speelde niet in 4-4-2, zoals tijdens de andere oefenwedstrijden, maar met twee controleurs en drie aanvallende middenvelders achter één spits. Als diepste aanvaller kreeg Altidore het vertrouwen van de bondscoach en de spits stelde niet teleur: hij scoorde twee keer.

Altidore
In de eerste helft stond de spits van Sunderland, die een teleurstellend seizoen beleefde – aan het einde van een mooie, collectieve aanval. Bedoya en Johnson werkten goed samen, waarna Altidore simpel kon intikken. Het juichen was Altidore niet verleerd en zijn teamgenoten waren zichtbaar blij met zijn hervonden neusje voor de goal. Na rust scoorde Altidore nog een keer en deze goal was van grote schoonheid. Aan de rand van de zestien kreeg hij de bal van Bradley, vervolgens kapte hij zijn tegenstander uit en schoot knap raak met rechts.

Tegenstander Nigeria kwam niet echt in het wedstrijdbeeld voor, er waren wel kansen, maar het werd zelden echt gevaarlijk voor het doel van Howard. De Nigerianen konden enkel wat terugdoen via een penalty in de laatste minuut, veroorzaakt door Besler en benut door Victor Moses van Chelsea.

Voorbereiding
Team USA kan terugkijken op een prima voorbereiding, aangezien alle oefenwedstrijden zonder al te veel gewonnen werden. Toch lijkt het erop dat de spelers nog wat beter op elkaar ingespeeld moeten raken, want alleen dan kan er voor een stunt worden gezorgd in de zogeheten groep des doods. 16 juni speelt Team USA de eerste WK-wedstrijd tegen Ghana, daarna wachten achtereenvolgens Portugal en Duitsland.

Woensdag lees je in het SportAmerika magazine een uitgebreide voorbeschouwing op de Amerikaanse deelname aan het WK.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen