Tanaka leidt Yankees langs Twins

Door

New York Yankees v Minnesota Twins

Ondanks de slechtste start van Masahiro Tanaka dit seizoen, wonnen de New York Yankees van de Minnesota Twins. Tanaka kreeg voor het eerst in zijn loopbaan in de Major Leagues vier punten tegen.

Leading Off

De Twins sloegen negen hits en dit was gelijk ook de meeste honkslagen tegen Tanaka dit seizoen. Tanaka had ook maar drie keer drieslag en dit is tot nu toe de laagste aantal. Desondanks deze slechte start, won de Japanner zijn twaalfde wedstrijd dit seizoen voor de New York Yankees. Dit was de tweede keer dat de Twins tegen Tanaka hebben gespeeld en het leek erop dat ze een beter strijdplan tegen hem hadden.

Carlos Beltran en Zelous Wheeler blonken beiden uit met homeruns en samen waren ze verantwoordelijk voor vier van de zeven punten in deze wedstrijd. Na acht jaren in de Minor Leagues maakte Zelous Wheeler zijn debuut in de Major League en sloeg in zijn tweede slagbeurt een homerun voor de Yankees. Phil Hughes had niet zo’n goede wedstrijd tegen zijn oude werkgever. Hughes kreeg zeven punten tegen in 6.1 inning.

Three Strikes

* Geholpen door drie homeruns in de eerste inning wonnen de Detroit Tigers van de Tampa Bay Rays. Scherzer kreeg in acht geweldige innings maar twee honkslagen tegen. Ian Kinsler, Victor Martinez en Torii Hunter sloegen homeruns in de eerste inning waarin de Tigers vijf punten scoorden.  De huidige Cy Young winnaar zette in het begin van de wedstrijd tien slagmensen achter elkaar aan de kant. Scherzer eindigde de wedstrijd met dertien uitgemaakte slagmensen achter elkaar.

* Zach Greinke gooide acht solide innings in Colorado en won zijn elfde wedstrijd van het seizoen voor de formatie van Don Mattingly. Juan Uribe had de beslissende klap in de negende waarop Kemp het winnende punt kon scoren. Kenley Jansen had de save met een perfecte laatste inning. Jansen leidt nu met zessentwintig saves. En nog meer goed nieuws voor Nederlanders: Jair Jurrjens is terug en maakt vanavond voor de Rockies zijn debuut als Colorado het opneemt tegen Clayton Kershaw.

* De Baltimore Orioles hebben de Texas Rangers gesweept. Steven Pearce sloeg vier honkslagen met twee binnengeslagen punten. Wei-Yin Chen was ijzersterk op de heuvel met zes goede innings. Chen is nu 4-0 met een 1.67 ERA in wedstrijden tegen de Texas Rangers.

Seventh inning stretch

* George Springer laat zijn verdedigende kwaliteiten zien.

* Wat Springer kan, kan Mike Trout ook!

Going Dutch

* Kenley Jansen gooide de laatste inning voor de Dodgers. Dit was zijn zesentwintigste save. Niemand in de MLB heeft meer.
* Didi Gregorius sloeg twee honkslagen in drie slagbeurten. Hij scoorde zelf ook twee punten.  

Scoresheet

St.Louis Cardinals (46-40) @ San Francisco Giants (47-38)  7-2
Philadelphia Phillies (37-48) @ Miami Marlins ( 41-44)  5-4
Arizona Dimanondbacks (36-51) @ Pittsburgh Pirates (44-41) 10-2
Texas Rangers (37-48) @ Baltimore Orioles (46-39)  2-5
Tampa Bay Rays (38-50) @ Detroit Tigers (48-38)  1-8
Los Angeles Dodgers (49-39) @ Colorado Rockies (36-50)  3-2
New York Yankees (42-420 @ Minnesota Twins (38-46)  7-4
Toronto Blue Jays (47-40) @ Oakland Athletics (52-33)  1-4
Houston Astros (36-51) @ Los Angeles Angels (48-36)  2-5  

Ook leuk om te lezen