NCAA Recap: Syracuse vergeet te scoren en verliest van Dayton

Door

BannerMM

Toen waren er nog maar 16 teams over. Het deelnemersveld is alweer gehalveerd en de beste teams blijven over. Tenminste de teams die lef tonen en een beetje geluk hebben, zoals Dayton.

We hebben een reuzendoder op het toernooi, genaamd Dayton. Nadat de als nummer 11 geplaatst ploeg in de vorige ronde Ohio State wist uit te schakelen, was het nu de beurt aan titelkandidaat Syracuse. Het was een saai duel die in de slotfase ontplofte. Dankzij 11 punten op rij van Tyler Ennis bleef Syracuse meedoen in de wedstrijd, maar zijn laatste driepuntpoging ging helaas voor hem mis.

 

Ennis en co. wisten geen enkele driepunter te verzilveren. Dayton toonde lef en plaatste zich voor het eerst in 30 jaar voor de laatste 16 van het NCAA toernooi.

Een van de mooiste wedstrijden afgelopen nacht was die tussen de Oregon Ducks en Wisconsin Badgers. Een wedstrijd waarin het publiek heel veel invloed had. Oregon had met Joseph Young een speler die op dreef was met 29 punten. Mede dankzij zijn inbreng had Oregon met rust een voorsprong van 12 punten. Wisconsin had in de tweede helft niet een uitblinker, maar het hele team speelde goed. Alle starters eindigden met dubbele cijfers en dankzij een goede verdediging werd Oregon tegengehouden. Het is nu de vraag wat de coach in de rust heeft lopen schreeuwen, het heeft in ieder geval geholpen.

Florida had veel te danken aan het goede spel van Scottie Wilbekin, die een plaag was voor de verdediging van Pittsburgh. Wilbekin scoorde 21 punten namens de Gators, waarvan acht op een rij aan het begin van de tweede helft. Pittsburgh kon het tempo niet bijbenen en dat was in de tweede helft duidelijk zichtbaar. De ploeg leidde 11 keer onnodig balverlies en waren heel onzorgvuldig met hun schoten.

Titelverdediger Louisville had het wat makkelijker tegen Saint Louis. Vier spelers eindigden met dubbele cijfers bij Louisville, waaronder de MVP van vorig jaar Hancock. Het was wel een harde wedstrijd. Saint Louis deed er alles aan om de Cardinals af te stoppen, soms was daar ook een elleboog voor nodig.

gotyournose

Louisville bleef rustig en liet zien nog altijd een titelfavoriet te zijn. Het is voor de Cardinals de twintigste keer dat ze de regional halve finale halen.

Het leek op een three point contest, maar was toch echt een college basketball wedstrijd. Michigan schoot 14 van de 28 driepunters raak, om zo Texas uit te schakelen. Nik Stauskas was de grote man met 17 punten, 8 assists en 4 rake driepunters. Texas probeerde het ook van afstand, maar was minder succesvol. De Wolverines waren op alle fronten beter en pakten dank zij Jordan Morgan ook belangrijke rebounds. Morgan had namens Michigan als enige in de wedstrijd een double-double.

Schermafbeelding 2014-03-23 om 01.46.15

De eerste helft van North Dakota State tegen San Diego State was niet om aan te zien. Beide teams schoten voor rust onder de 25%. San Diego had echter een speler op het veld genaamd Xavier Thames, die de wedstrijd van zijn leven speelde. Met 30 punten en 6 assists zorgde hij er persoonlijk voor dat het sprookje van North Dakota State niet aan Disney wordt verkocht. North Dakota State had maar een speler met dubbele cijfers, Kory Brown had 13 punten namens de Bisons.

Shabazz Napier heeft met zijn Connecticut Huskies toch wel verrassend Villanova Wildcats naar huis gestuurd. Napier had 25 punten namens de Huskies, waarvan 21 in de tweede helft. De wedstrijd ging gelijk op, maar UConn voerde na rust het tempo op en bleef maar scoren. Ryanv Arcidiacono was een van de weinige spelers die wat terug deed, maar het was gewoonweg niet genoeg.

Michigan State moest alles uit de kast halen om Harvard van zich af te slaan. De Crimsons kwamen terug in de wedstrijd, nadat het met zestien punten achter stond. Een driepunter van Rivard zorgde er zelfs even voor dat Harvard voor stond tegen MSU.

 

De ploeg van Tom Izzo heeft echter veel ervaring en dat was afgelopen nacht ook te zien tegen Harvard. Ze waren duidelijk geschrokken, maar het was de enige keer dat Harvard op voorsprong kwam. Grote man bij MSU was Branden Dawson, die een van zijn beste wedstrijden van het seizoen speelde. Met 26 punten en 9 rebounds kwam hij net tekort voor een double-double, maar mag hij wel naar de laatste 16 van het toernooi.

Alle uitslagen:
#11 Dayton – #3 Syracuse 55-53
#12 North Dakota State – #4 San Diego State 44-63
#7 Texas – #2 Michigan 65-79
#5 Saint Louis – #4 Louisville 51-66
#9 Pittsburgh – #1 Florida 45-61
#7 Oregon – #2 Wisconsin 77-85
#12 Harvard – #4 Michigan State 73-80
#7 Connecticut – #2 Villanova 77-65

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen