Syracuse, Duke klaar voor March Madness

Door

De Syracuse Orange en de Duke Blue Devils lijken klaar voor March Madness. Het NCAA Tournament staat voor de deur en beide ploegen zijn op dreef. De Orange waren te sterk voor Rutgers Scarlet Knights. De als tweede geplaatste Orange wonnen onder leiding van onverwachts sterke C.J. Fair (21 punten) met 74-64. Guard Scoop Jardine voegde 17 punten, 7 assists en 4 rebounds toe aan het totaal.

De mannen van coach Mike Krzyzewski zijn na hun nipte nederlaag tegen Miami (78-74) vooralsnog onverslaanbaar. Vier duels leidden tot vier zeges, waaronder die comeback zege op North Carolina dankzij een driepunter in de slotseconden van Austin Rivers. Diezelfde Rivers was samen met Seth Curry verantwoordelijk voor de overwinning op Boston College. De twee combineerden voor 34 punten in de 75-50 zege, die vooral tot stand kwam door een sterke defense, iets wat al heel het seizoen de achilleshiel is van het als vijfde geplaatste Duke. De Devils behoren in offensief opzicht tot de top 15, maar de defensie valt zelfs buiten de top 50.

De Orange spelen nog drie duels tot het einde van het seizoen. En dat levert mooie confrontaties op. Twee wedstrijden tegen conference rivalen, USF en Louisville Cardinals en ook een confrontatie met de, na het vertrek van Kemba Walker, matig presterende regerend nationaal kampioen UConn Huskies.

Duke heeft nog vier duels op het programma, waarvan twee beslissende in de strijd om de eerste plaats in de ACC Conference. De Blue Devils staan met 10 gewonnen duels en 2 nederlagen in de conference gelijk met North Carolina en Florida State. Laten dit nou ook de teams zijn waar Duke nog tegen moet spelen. Donderdag tegen Florida (14e geplaatst) en 3 maart tegen North Carolina (6e geplaatst). Het belooft een zware testcase te worden voor de Blue Devils. Eerder in het seizoen werd tegen beide teams verloren.

Ook leuk om te lezen