Super Bowl Preview: Offense vs. Defense

Door

NFC Championship - San Francisco 49ers v Seattle Seahawks

 

De Super Bowl komt steeds dichterbij en de analyses zijn niet van de lucht. In het kort komt het echter hierop neer: de Denver Broncos hebben de beste offense en de Seattle Seahawks hebben de beste defense. Case close? Niet helemaal. Deze infographics laten zien wat de verschillen zijn.

Offense

offense

 

Het moge duidelijk zijn dat Denver hier de overhand heeft. Nummer 1 in passing yards en nummer 1 overal. Hun enige zwakte is de running game, maar laat dat nou net de plek zijn waar Seattle het meeste moeite mee heeft te verdedigen.

Seattle ondertussen presteert aanvallend gemiddeld en kan slechts door Marshawn Lynch excelleren in de running game. Toch liggen er kansen door de lucht. Ondertussen is duidelijk dat de beste receiver van de Seahawks, Percy Harvin, klaar is om te spelen.

Defense

defense

 

Verdedigend liggen de rollen omgedraaid. Seattle is nummer 1 in passing yards en totaal en hun ‘zwakke plek’ is de zevende plaats in de NFL. Voor Denver wordt het een lastige keuze: laten ze hun fantastische aanval los op de beste secondary in de NFL? Of wordt het een gevecht van een gemiddelde rushing-aanval tegen een gemiddelde rushing-defense.

Voor de Broncos is de verdediging als geheel een zwakke plek. Hun beste defense, de rushing-defense, is even goed als de zwakste plek van Seattle. Met name hun luchtdefensie is zwak en daar kan Wilson van profiteren.

En dus?

Deze cijfers zeggen meer dan dat het een wedstrijd tussen aanval en verdediging wordt. Ze laten zien dat het zomaar een tactisch schaakspel kan gaan worden.

Hebben jullie er ook al zoveel zin in?

 

Foto: Getty Images

Infographics: Seattle Seahawks 

Ook leuk om te lezen