Super Bowl kampioen verliest in San Diego

Door

Seattle Seahawks v San Diego Chargers

In een geweldige atmosfeer hebben de San Diego Chargers gestunt met een overwinning op de titelverdediger, Seattle Seahawks. Naar aanleiding van het voorseizoen en de openingswedstrijd tegen de Green Bay Packers was er weinig reden om aan te nemen dat de Seahawks niet weer het sterkste team in de NFL zouden zijn. Na de uitwedstrijd in San Diego moeten we echter weer met hernieuwde inzichten naar de Power Rankings kijken.

An-to-ni-o Gates
Voor de liefhebber was er genoeg te beleven in San Diego. De Chargers verdedigden zeer krachtig, maar lieten ook een grote diversiteit aan aanvallende plays zien. Tussendoor mengden de Seahawks zich aardig in de wedstrijd, maar de krachtsinspanningen van de Chargers wisten ze uiteindelijk niet te evenaren. De eerste touchdown van de wedstrijd ging naar Seahawks receiver Percy Harvin, die in herhaling duidelijk met één voet op de lijn stond. Gek genoeg werd de score niet gecontroleerd door middel van videobeelden. De Chargers sloegen direct terug met twee touchdowns, beiden acht yards, van quarterback Philip Rivers op tight end Antonio Gates, die uiteindelijk drie zespunters noteerde en ‘Man of the Match’ werd. Net als in het tweede kwart, was de thuisploeg ook na rust de sterkere. Seahawks quarterback Russell Wilson moest twee keer een sack slikken en moest ondanks twee touchdowns lijdzaam toezien hoe de Chargers met passie aan beide kanten van de bal er met een 30-21 overwinning vandoor gingen. En Richard Sherman? Die moet z’n mond even houden.

First Down
De Denver Broncos leken lang af te stevenen op een redelijk makkelijke overwinning op divisiegenoot Kansas City Chiefs, maar kregen het in het vierde kwart toch nog zeer benauwd. De Chiefs leken met een 17-24 achterstand op te stomen richting de end zone, maar verloren de bal aan DeMarcus Ware.

De zebra’s besloten na lang overleg echter dat er sprake was van een voorwaartse beweging bij Chiefs quarterback Alex Smith, waardoor de Chiefs toch nog door mochten met hun drive en de hoop op een stunt in leven bleef. Tot een touchdown kwam het net niet en dus pakten de Broncos met samengeknepen billen de tweede overwinning van het nog prille seizoen: 17-24.

3rd and long
Ook bij de wedstrijd New York Jets @ Green Bay Packers was het smullen van spanning en sensatie. Er werd (letterlijk) geknokt en gevochten voor iedere yard en de Jets hadden zeker kans op een overwinning. Ware het niet dat hoofdcoach Rex Ryan de fout in ging door een time-out te nemen op het moment dat zijn quarterback een gelijkmakende touchdown gooide. De score ging niet door en de Jets moesten de bal uiteindelijk overgeven op 4th down aan de thuisploeg. De Packers zeiden netjes dankjewel en wonnen met 24-31.

De Houston Texans kwamen wel heel makkelijk aan een 2-0 start. De Oakland Raiders zijn duidelijk nog zoekende naar zo ongeveer alles wat op een footballveld lijn brengt in het spelletje. Het leverede kolderieke momenten op. De Raiders hadden zelfs niet door dat J.J. Watt aan beide kanten van de bal meespeelde. Het leverde een uniek moment op en een dik verdiende Texaanse zege: 30-14

De St. Louis Rams en Tampa Bay Buccaneers maakten er in Florida een zeer aantrekkelijke en vooral fysieke wedstrijd van. Dat er spanning in de lucht hing werd al snel duidelijk toen donkere wolken over Raymond James Stadium schoven en de wedstrijd geruime tijd moest worden stilgelegd vanwege onweer. Tot de laatste seconden deden de twee teams weinig voor elkaar onder. De St. Louis Rams maakten in de laatste minuut een field goal voor 19-17. Een laatste inspanning van de Bucs bleek net niet genoeg om ook nog weer tot drie punten te komen. Het zat de Rams eindelijk eens mee, want ook tijdens de wedstrijd liep het tegen de nodige pech aan.

Er staan nu zes teams op een 0-2 record: New York Giants, New Orleans Saints, Tampa Bay Buccaneers, Jacksonville Jaguars, Oakland Raiders, Kansas City Chiefs

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen