Suns halen jonge McDonough als nieuwe GM

Door

Ryan McDonough

De Phoenix Suns hebben een nieuwe general manager na het ontslag van Lance Blanks. Ryan McDonough moet de ploeg weer in de goede richting brengen. De pas 33-jarige McDonough komt over van de Boston Celtics, waar hij een managementpositie had en voor een groot deel verantwoordelijk was voor het scouten van jong talent. Hij wordt donderdag gepresenteerd in Phoenix.

Het aantrekken van McDonough is een verrassing, aangezien hij nog geen ervaring heeft als GM en nog jong is. De naam van voormalig Suns-forward Charles Barkley kwam daarnaast ook op veel lijstjes voor. President Lon Babby koos voor de jonge McDonough die al tien jaar in het management van de Boston Celtics zit.

Daar was hij succesvol bij de Celtics door onder meer Avery Bradley in 2010 als 19e te draften. De guard is inmiddels een belangrijke schakel in de Celtics lineup. Zijn grootste prestatie behaalde hij in 2006. Toen was hij medeverantwoordelijk voor de trade met de Suns, waardoor ze de draftpick van Phoenix kregen. Rajon Rondo werd destijds als 21e gedraft en is inmiddels uitgegroeid tot een All-Star.

Er was veel kritiek op Suns-president Babby die in 2010 samen met Lance Blanks aan zijn klus begon in Phoenix. De ploeg kende de afgelopen drie jaar niet tot nauwelijks successen, zagen publiekslieveling Steve Nash naar de gehate Lakers vertrekken en de fans rekenden op een vertrek van het duo. Babby bleef echter gewoon zitten en ontsloeg zijn GM Blanks.

Volgens Babby ontbrak het vooral aan goede scouting. McDonough zou dat probleem kunnen oplossen, stelt hij. “Ryan (McDonough) wist zich met kop en schouders te onderscheiden van alle kandidaten. Zijn leiderschap, communicatieve vaardigheden en werklust zal belangrijk zijn voor onze organisatie. Hij heeft een oog voor talent en met onze 10 draftpicks de komende drie jaar kunnen we optimaal gebruik maken van zijn kwaliteiten”, aldus Babby.

Ook leuk om te lezen