Royals-eigenaar kijkt omhoog na komst Shields

Door

James Shields and Wade Davis

Het is niet eenvoudig om fan te zijn van de Kansas City Royals. De ploeg heeft sinds het winnen van de World Series in 1985 de play-offs niet meer bereikt en in 2003 kenden ze de laatste ‘winning season’ met een 83-80 record. Eigenaar David Glass, sinds 2000 aan het roer, kan echter niet wachten op de start van het seizoen. Glass is zeer tevreden over de komst van pitchers James Shields en Ervin Santana.

Versterken starting rotation

Shields, 15-10 met een 3.51 ERA afgelopen seizoen, kwam samen met Wade Davis via een trade over van de Tampa Bay Rays. Een maand eerder maakte Santana de overstap van de Los Angeles Angels. De starting rotation van de Royals is daarmee versterkt en dat was hard nodig. De startende werpers noteerden in 2012 een gezamenlijk 5.01 ERA. “De bullpen is goed. Het was tijd om de rotation te versterken”, aldus Glass.

De Royals verloren met het aantrekken van Shields wel top prospect Wil Myers. De outfielder sloeg in de Minors .314 van het veld met 37 homeruns en 109 binnen geslagen punten en excelleerde tijdens de All-Star Futures Game in Kansas City. Glass is er dan ook zeker van dat Myers uit zal groeien tot een All-Star, maar het was tijd om het roer eens om te gooien.

De vraag is echter of de Royals Myers op hadden moeten geven? Ze waren bereid om geld te spenderen in hun zoektocht naar een goede startende werper. Je had er ook voor kunnen kiezen om Shields een royaal contract aan te bieden en Myers daardoor te behouden voor de organisatie.

‘Onze fans verdienen meer overwinningen’

De Royals, 72-90 record afgelopen seizoen, zijn zeker sterker geworden. Glass heeft zelfs laten ontvallen dat de ploeg kan meestrijden voor de titel in de AL Central. “We hebben fantastische fans en die verdienen een ploeg die meer wint dan dat we de laatste jaren hebben gedaan”, meent Glass.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen