Mat Latos schittert in kraker tegen Pirates

Door

Speelden afgelopen vrijdag nou de Cincinnati Reds en de Pittsburgh Pirates tegen elkaar of moet ik zeggen Mat Latos tegen de Pittsburgh Pirates? De 24-jarige pitcher gooide 7 1/3 puntloze innings en besliste de wedstrijd in de vijfde inning met een two-run homerun. “Het was zijn avond, hitting en pitching“, aldus manager Dusty Baker. De Reds hebben nu een voorsprong van 4 1/2 wedstrijd op de Pirates.

The Big Red Machine is op jacht naar de titel in de NL Central, ze wonnen veertien van de laatste vijftien wedstrijden en zijn in het bezit van het beste record (65-41) in de Major League. En dat zonder All-Star Joey Votto. De eerste honkman scheurde zijn meniscus in de linkerknie en de verwachting was dat het de prestaties van het team zou beinvloeden. Nope. De Reds zijn 15-3 sinds de operatie van Votto.

Inside-the-park homerun

Chris Heisey opende tegen de Pirates de score met een inside-the-park homerun (tweede in zijn loopbaan). Zijn geslagen bal kwam hard in aanraking met de muur in left field, Starling Marte kon er niet niet bij en zag de bal van hem wegrollen, genoeg tijd voor Heisey om de thuisplaat aan te tikken.

Aroldis Chapman gooide in de negende inning de wedstrijd op slot en noteerde zijn 24e save van het seizoen. De Cubaanse closer is bezig met een indrukwekkende reeks die begon op 2 juli tegen de LA Dodgers. Chapman’s cijfers sinds die wedstrijd: 16.1 innings, 7 honkslagen, geen enkele run tegen, 34 strikeouts en 15 saves. Kenners zien in Chapman dan ook een dominante starter voor de toekomst.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen