Stover hangt shoulderpads aan de haak

Door

Matt Stover, voormalig kicker van de Cleveland Browns, Baltimore Ravens en Indianapolis Colts, heeft aangekondigd dat hij zijn schoulderpads aan de haak zal hangen. Hij speelde sinds 1990 in de NFL.

Stover werd eenmaal geselecteerd voor de Pro Bowl. In 2000 won hij de Super Bowl met de Ravens en hij was verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de punten op offense. Hij eindigt zijn loopban als nummer vier op de lijst van meest punten gescoord met 2004 punten en 471 field goals. Hij heeft het meest punten gescoord aller tijden voor de Ravens.

Op 20 November zal Stover een plaats krijgen in de Ravens’ Ring of Honor in M&T Bank Stadium. Hij speelde 13 seizoenen voor Baltimore nadat hij het begin van zijn loopbaan doorbracht bij de Cleveland Browns. In 1996 verhuisde de franchise naar Baltimore.

In zijn loopbaan kon de kicker 471 van de mogelijke 563 field goals binnentikken en 402 van de 403 extra points maken. In 2000, het seizoen van de Super Bowl voor Baltimore, scoorde hij vijf wedstrijden op rij alle punten voor de Ravens.

Hij werd in 1990 door de New York Giants gedraft in de 12e ronde uit Louisiana Tech en in 1991 als free agent getekend bij de Browns.

Foto: www.godeke.org

 

Ook leuk om te lezen