Stopt Kobe Bryant al in 2015 met basketballen?

Door

Los Angeles Lakers v New York Knicks

Paniek zaaien is niet zijn ding, maar in een interview met de LA Times pakt Kobe Bryant toch uit met een opmerkelijke uitspraak. “Na dit seizoen stoppen? Ik zou liegen als ik zag dat dit nog niet door mijn hoofd heeft gespookt”, aldus The Black Mamba.

Bryant sprak openhartig over het moeilijke seizoen bij de Lakers. “Mijn lichaam doet gek veel pijn. Elke uur van de dag. En als ik dit niet meer wil, doe ik het niet meer. Na dit seizoen stoppen kan. Ik betwijfel het, maar alles is mogelijk. Ik weet dat iedereen verbaasd is over het feit dat ik hier niet tegen vecht. Maar ik ben veranderd”, zo stelt Kobe.

En dus krijgt Bryant voldoende rust van coach Byron Scott. “De scheur in mijn achillespees heeft een ander licht geworpen op mezelf als speler. Bij de club zijn ze plots bang geworden. Ze willen me niet overbelasten, want je ziet dit soort blessures ook moeilijk komen. Het is er gewoon ineens. We letten dus zeer hard op dat ik ook mijn andere pees niet afscheur”, aldus Bryant.

Zomer 2015

Het seizoen verloopt niet goed voor de Lakers, komende zomer moet beterschap brengen. “Tanken, dat doen we hier niet”, stelt Kobe. “Het is echter wel nodig om free agents te tonen hoe ik mijn spel kan aanpassen. Dat is altijd het grote vraagteken geweest, niet? Gaan ze de knorrige oude Kobe krijgen die de bal altijd wil schieten? Nee, die gaan ze niet krijgen. Het is belangrijk dat free agents inzien dat ik bereid ben om bepaalde dingen voor hen te doen”, dixit Kobe Bryant.

Maar gaat Kobe nog wel één keer voor die zesde titel? “Ik vind het allemaal nog wel leuk, maar het is zo moeilijk. Je moet steeds nieuwe uitdagingen zoeken. Niet voor een titel spelen, is echt zwaar. Aan de andere kant moet je maar omgaan met de slechte dingen zoals je omgaat met de goede. Ik geef ook niets om het geld dat ik zou verliezen (25 miljoen dollar, nvdr.). Als ik iets niet meer wil doen, doe ik het niet.”

Conclusie: als de Lakers volgende zomer geen grote vis binnenhalen en Kobe Bryant niet het gevoel geven voor een titel te kunnen spelen, zit de carrière van The Black Mamba er mogelijk vroegtijdig op.

Ook leuk om te lezen