Sterke Rose niet genoeg voor zege tegen Pacers

Door

Derrick Rose deed alles wat hij kon doen tegen de Indiana Pacers. Het was uiteindelijk niet genoeg, want na verlenging gingen de Chicago Bulls 115-108 ten onder tegen de Indiana Pacers. Rose scoorde 42 punten waarvan 19 in het vierde kwart en zorgde met drie vrije worpen er ook nog voor dat de Bulls langszij kwamen in de reguliere speeltijd.

Dit alles na 20 punten achter te hebben gestaan nog in de tweede helft. Danny Granger (foto), 19 punten, van de Pacers toonde respect voor Rose: ,,Hij draagt dat team al heel het seizoen, hij heeft mijn MVP stem. Ik denk dat hij de meeste dominante speler is waar tegen wij gespeeld hebben dit jaar.”

Voor de Pacers was opnieuw Tyler Hansbrough de grote man. Onder toeziend oog van Pacers legende Rik Smits was Hansbrough goed voor 29 punten en 12 rebounds.

Het was voor Hansbrough de derde wedstrijd deze week met minstens 29 punten. Ook in de verlenging was de power forward belangrijk met de eerste score en een steal op Derrick Rose welke zorgde voor een vrije lay-up van Darron Collison, 17 punten. Aan het eind van de reguliere speeltijd was Collison nog wel de schlemiel toen hij een fout maakte op Derrick Rose welke een driepunter schoot om de wedstrijd gelijk te maken.

De kans is aanwezig dat beide teams elkaar ontmoeten in de play-offs, Pacers zijn op dit moment achtste en de Bulls eerste in het oosten. Rose zou er geen problemen mee hebben om wraak te kunnen nemen voor dit verlies: ,,Dat is een team dat we waarschijnlijk in de play-offs gaan tegenkomen. Ik kan niet wachten om weer tegen ze te spelen.”

Door het verlies van rivaal Boston Celtics blijven de Bulls eerste in het oosten met 49-19. Het team ontvangt maandag de Sacramento Kings in Chicago.

De Pacers verstevigen hun achtste plek in het oosten en staan nu op 30-39. Vanavond is hun volgende belangrijke wedstrijd als ze afreizen naar Memphis om het op te nemen tegen de Grizzlies.

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en de Pacers.

Foto: greenaday.com

Ook leuk om te lezen