Sterke Dickey laat Rays kansloos

Door

Toronto Blue Jays v Tampa Bay RaysR.A. Dickey liet zijn vorm van vorig jaar weer zien en stond in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Tampa Bay in negen innings slechts twee hits op. Hiermee tekende hij voor zijn eerste complete game shutout in het shirt van de Blue Jays. Er was nog meer goed nieuws voor de ploeg uit Toronto, want na ruim tweeëneenhalve maand blessureleed maakte kortestop Jose Reyes zijn rentree in de lineup.

Leading off

Dickey was gisteren niet de enige pitcher die voor een complete game shut out zorgde. In Oakland hadden de Cincinnatti Reds geen enkel antwoord op het werpen van A.J. Griffin. Na een moeizaam begin waarin hij twee walks opgaf, vond de jonge pitcher zijn vorm en liet hij de slagploeg van de bezoekers kansloos in het vervolg. In totaal stond Griffin twee hits toe en was hij goed voor zeven strikeouts, waardoor de A’s een makkelijke 5-0 overwinning boekte.

Three Strikes

  • Michael Cuddyer blijft een vaste klant in deze rubriek. De rechtsvelder van de Colorado Rockies verlengde op imposante wijze zijn hitting streak naar 23 wedstrijden door twee homeruns te slaan. Dit bleek niet voldoende voor de overwinning tegen de Red Sox. Startende werper John Lackey bleek hiervoor een te groot obstakel, want die hoefde in zeven sterke innings slechts twee runs toe te staan en noteerde twaalf strikeouts.
  • Aramis Ramirez bereikte gisteren een mooie mijlpaal. De homerun van de derde honkman van de Brewers in de tweede inning betekende zijn tweeduizendste hit op het hoogste niveau. Hiermee is hij een van de vijftien nog actieve spelers die dit aantal wisten de halen. Ook hier was de sterke prestatie niet voldoende voor de winst; de Cubs wonnen uiteindelijk met 5-4.
  • Na twintig jaar lijken de Pirates eindelijk weer op weg naar een seizoen waarin ze meer wedstrijden winnen dan dat ze verliezen. De ploeg uit Pittsburgh won gisteren zijn zesde wedstrijd op rij en deelt nu met divisiegenoot de St. Louis Cardinals de beste record in de MLB.

Seventh inning stretch

De kans dat je als toeschouwer een bal weet te vangen die de tribunes in is geslagen, is natuurlijk niet al te groot. Toch lukt het een bebaarde Mariners-fan om het twee keer binnen een week te doen. Allereerst vind hij afgelopen zonder de walk-off homerun van Kendrys Morales en gisteren stond hij op de goede plek bij de homer van Raul Ibanez.

En dan nog even het verdedigende moment van de dag. Freddy Freeman die een fout geslagen bal al slidend en over zijn schouder opvangt.

Going Dutch

   • Andrelton Simmons ging 0 uit 4 met een run
   • Kenley Jansen kreeg een hit tegen en gooide twee strikeouts voor de save tegen de Giants
   • Didi Gregorius ging 0 uit 3
   • Roger Bernadina maakte in de negende inning zijn opwachting in het veld maar kwam niet aan slag
   • Jurickson Profar kwam niet in actie tegen de Yankees

Extra innings

Weer een tegenvaller voor de New York Yankees. Mark Teixeira keerde enkele weken geleden terug in de lineup nadat hij het seizoen op de DL was begonnen vanwege een polsblessure. Net als Curtis Granderson en Kevin Youkilis kende Tex geen gelukkige rentree en moest hij al snel weer geblesseerd toekijken. Nu blijkt dat de eerste honkman alsnog een operatie moet ondergaan en dit seizoen niet meer in actie zal komen.

Scoresheet

Cleveland Indians (40-37) @ Baltimore Orioles (43-36) 4-3
Texas Rangers (45-33) @ New York Yankees (42-35) 8-5
Arizona Diamondbacks (41-36) @ Washington Nationals (39-38) 2-3
Los Angeles Angels (35-43) @ Detroit Tigers (42-34) 7-4
Colorado Rockies (39-40) @ Boston Red Sox (47-33) 3-5
Minnesota Twins (34-40) @ Miami Marlins (27-50) 3-5
Toronto Blue Jays (39-38) @ Tampa Bay Rays (41-38) 3-0
New York Mets (31-43) @ Chicago White Sox (32-43) 3-0
Atlanta Braves (45-34) @ Kansas City Royals (36-39) 3-4
Chicago Cubs (32-44) @ Milwaukee Brewers (32-44) 5-4
St. Louis Cardinals (48-30) @ Houston Astros (30-49) 3-4
Cincinnati Reds (45-34) @ Oakland Athletcis (46-34) 0-5
Pittsburgh Pirates (48-30) @ Seattle Mariners (34-45) 4-2
San Francisco Giants (38-40) @ Los Angeles Dodgers (35-42) 2-4
Philadelphia Phillies (38-41) @ San Diego Padres (39-40) 7-5

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen