Sterke comeback bezorgt Senators zege op Flyers

Door

De Ottawa Senators zijn bezig met een sterk seizoen en het bezet daardoor momenteel de tweede plek in de Northeast Division, achter de vooralsnog ongenaakbare Boston Bruins. De wedstrijd van afgelopen zondag tegen de Philadelphia Flyers was dus een mooie krachtmeting met een sterke tegenstander waarin de Senators konden zien hoe ze er nu voorstaan. Uiteindelijk slaagde de thuisploeg voor deze test, maar daar hadden ze wederom een sterke derde periode voor nodig.

De Senators hebben al vaker dit seizoen laten zien dat ze niet verslagen zijn voordat het eindsignaal heeft geklonken. Voor de wedstrijd tegen de Flyers waren ze dit seizoen namelijk al vijf keer na een achterstand na twee bedrijven in de laatste periode teruggekomen en met de winst aan de haal gegaan. Dit is een prestatie die geen enkel ander team in de NHL hen dit jaar heeft nagedaan.

De Senators begonnen zondag goed aan de wedstrijd. Al binnen een minuut lag de puck voor de eerste keer achter Flyers-goalie Ilya Bryzgalov, toen Daniel Alfredsson een rebound binnenschoot. De Flyers kwamen echter alweer snel terug in de wedstrijd, want twee minuten later zette Andrej Meszaros de beide teams weer op gelijke hoogte.

Halverwege de eerste periode kwam de thuisploeg weer op voorsprong via een wristshot van Chris Neal. Lang konden de Senators hier echter niet van genieten want al voor de eerste onderbreking hadden de Flyers hun achterstand weer omgebogen tot een voorsprong via goals van Marc-Andre Bourdon en Sean Couturier.

In de tweede periode liet Flyers-rookie Matt Read maar weer eens zien waarom hij de Senators zo’n fijne tegenstander vindt. Nadat Senators-goalie Craig Anderson een schot van James van Riemsdyk niet onder controle kreeg, schoot de jongeling de 2-4 tegen de touwen en dit was alweer het zesde punt van Read in drie wedstrijden tegen de Canadezen. Daarnaast is het ook al zijn dertiende doelpunt van het seizoen en daarmee deelt hij nu de eerste plaats van alle rookies binnen de NHL met Ryan Nugent-Hopkins.

Maar zoals gezegd kwamen de Senators in de slotperiode weer sterk terug in de wedstrijd. Wat heet, dankzij goals van Colin Greening, Erik Karlsson, Filip Kuba en Nick Foligno zetten zij de wedstrijd volledig op zijn kop en stapten ze uiteindelijk dus als winnaars van het ijs.

Dankzij deze overwinning staan de Senators nu op de vijfde plek in de Eastern Conference met slechts twee punten achterstand op de nummer vier, de Philadelphia Flyers. En dat is toch wel een heel verschil met de troosteloze dertiende plek waarop de Canadezen vorig seizoen eindigde.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Ottawa Senators en de Philadelphia Flyers:

Foto: www.globalnews.ca

Ook leuk om te lezen