Sterk optreden Jurrjens niet genoeg voor zege Braves

Door

Jair Jurrjens maakte zijn tweede start van het seizoen op donderdagavond in de wedstrijd tussen de Atlanta Braves en de Los Angeles Dodgers. In zijn eerste start pakte hij meteen de win en gooide hij tegen de Mets zeven shutout innings.

Het was de ‘rubber game’ in de serie tussen Atlanta en LA, waarin de Braves in de eerste wedstrijd dankbaar gebruik maakten van een off day van Kenley Jansen en de Dodgers de tweede wedstrijd wonnen na een shutout van Jon Garland. Beide teams verschenen op het veld met retro-jerseys. Op de lichtblauwe shirts van de Dodgers stond Brooklyn en op hun petten en helmen stond de bekende ‘B’, die vroeger het logo vormde van de Brooklyn Dodgers.

Jurrjens tegenstander op de heuvel bij de Dodgers was Clayton Kershaw, de ace van de Dodgers die goed aan het seizoen begonnen is. In zijn eerste inning kreeg Jurrjens een honkslag tegen en gooide hij twee keer vier wijd, maar omdat hij verspreid over de inning ook drie keer drie slag gooide, kwam hij zonder schade uit de inning.

In de vier daaropvolgende innings kreeg hij alleen een aantal singles tegen, maar kwam hij niet een keer echt in de problemen.

Opvallend was wel dat twee van die singles van de knuppel van pitcher Kershaw kwamen. De Braves waren inmiddels op voorsprong gekomen via een solo home run van Freddie Freeman in de vijfde inning.

In de tweede helft van de zesde inning gaf Jurrjens echter een lead-off home run op aan Juan Uribe, waardoor de stand gelijkgetrokken werd naar 1-1. De volgende drie slagmensen werden vakkundig uitgeschakeld en zo kwam er na zes sterke innings een einde aan de start van Jurrjens.

Hij kreeg een punt tegen op zeven hits en gooide zes keer drie slag en twee keer vier wijd. Zijn ERA is na twee starts 0.69.

In de zevende inning namen de Dodgers de leiding toen Casey Blake de derde solo home run van de wedstrijd sloeg op het werpen van Scott Linebrink. De Dodgers leken zo af te stevenen op de winst en manager Don Mattingly besloot zijn starter in de negende inning te laten staan.

Dit liep niet goed af: Cody Ross sloeg met twee uit een go-ahead two-run single en bracht de stand daarmee op 3-2 voor de Braves. Rookie-closer Craig Kimbrel kreeg de kans om de save te pakken, maar ook bij hem ging het in de negende inning niet goed.

Na een keer vier wijd en een wild pitch stond voor de Dodgers Jamey Carrol met een uit op het tweede honk. Casey Blake pakte zijn tweede RBI van de dag vervolgens dankzij een single naar het linksveld met als gevolg extra innings.

Daarin bleken de Dodgers uiteindelijk na 12 innings te sterk: Op het werpen van Christhian Martinez sloeg eerst Andre Ethier een double en was het een slagman later Matt Kemp, die de wedstrijd won voor de Dodgers met zijn tweede walk-off home run van dit seizoen: 5-3.

Foto: lukegoddard.mlblogs.com

Ook leuk om te lezen