Stephen Curry verkozen tot NBA MVP

Door

Golden State Warriors v Phoenix Suns

Stephen Curry volgt Kevin Durant op als de Most Valuable Player van de NBA. Dat heeft de NBA maandag bekendgemaakt. De point guard van de Golden State Warriors ontvangt zijn MVP award dinsdagnacht, voor Game 2 tegen de Memphis Grizzlies.

Curry was samen met James Harden de grote favoriet om de hoogste individuele eer in de NBA in de wacht te slepen. Hij leidde zijn Warriors naar 67 overwinningen tijdens het reguliere seizoen. Goed voor een plek bij de tien beste records aller tijden. Curry tekende gemiddeld voor 23,8 punten en scoorde daarmee de minste punten per wedstrijd voor een MVP sinds Steve Nash de award won in 2006.

MVP votes

De guard van de Golden State Warriors bleef in de verkiezing tot meest waardevolle speler van het seizoen James Harden, LeBron James en Russell Westbrook voor. 100 van de 130 stemmers zette Curry op de eerste plaats op hun lijstje. 25 mensen met een ballot gingen voor Harden en 5 voor James. De hele uitslag kun je hier vinden.

Bovenstaande statistieken tonen aan dat Curry een subliem seizoen speelde. Hij raakte liefst 286 driepunters, goed voor een een verbetering van zijn eigen record uit 2012-2013. Hij raakte dan ook ruim 44% van zijn driepunters en voegde daar een FT% van 91,4 aan toe. Verder liet hij career highs noteren in offensive rating, defensive rating, PER en Win Shares/48 minuten. Curry is de tweede Warriors die zich tot MVP kroont, na (rookie) Wilt Chamberlain in 1960.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Bahadir 6 jaar ago

    Wel een beetje apart dat de MVP award eerder wordt uitgereikt dan de prijs voor Most Improved Player.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen