Steelers winnen bizar duel tegen Browns

Door

 

Twintig minuten lang hield Heinz Field de adem in. Met nog zes minuten te gaan in het tweede kwart, bij een stand van 7-3 in het voordeel van de Steelers,  werd quarterback Ben Roethlisberger hardhandig tegen de grond gewerkt. Defensive tackles Scott Paxson en Brian Schaeffering wisten Big Ben eindelijk naar de grond te werken.

Paxson denderde tegen het linkeronderbeen van de quarterback aan, waarna Schaeffering vanaf de andere kant op Roethlisberger inbeukte. Op het eerste oog leek het om een zware blessure te gaan. Roethlisberger werd door coaches van het veld geholpen en plaatste geen gewicht op de linkerenkel.

Charlie Batch speelde het kwart uit, maar spoedig kwamen de berichten uit de catacomben van Heinz Field dat röntgenfotos een gebroken enkel hadden uitgesloten. De cameras van NFL Network lieten zien hoe Big Ben wat voorzichtige pasjes zette, en terwijl er werd gespeculeerd over hoeveel weken hij utigeschakeld zou zijn begon de nummer zeven van de Steelers al weer aan een voorzichtige warming up. Met een zwaar ingetapete enkel hinkte de quarterback het veld weer op.

En dat was nodig ook. In de eerste helft wisten de Steelers niet uit te lopen. Dankzij twee fumbles in de redzone, één van Ward en één van Miller, bleef het voor de Steelers in de eerste helft bij de touchdown van veteraan Jerricho Cotchery. De Browns hadden daarvoor de score geopend met een fieldgoal.

De moeilijk bewegende Roethlisberger werd in het derde kwart zoveel mogelijk ontzien. De werklast viel voornamelijk op de schouders van running back Rashard Mendenhall.

In het vierde kwart leek Big Ben steeds meer vertrouwen te krijgen in zijn enkel. De Browns bleven hem onder druk zetten, maar Roethlisberger ontsnapte aan een sack en vond receiver Antonio Brown. Een play later vond hij Mike Wallace, waardoor de Steelers tot op twee yards van de endzone naderden. Daar lieten de Browns zien over een uitstekende redzone verdediging te beschikken. Rashard Mendenhall kreeg van coach Mike Tomlin vier keer de kans om de twee resterende yards te overbruggen, maar zonder succes.

De Steelers kregen de bal weliswaar terug, maar liepen tegen al snel tegen hun vierde turnover van de wedstrijd aan. Roethlisberger probeerde iets te forceren en ging op zoek naar tight end Heath Miller. Safety Mike Adams doorzag de bedoeling van de quarterback en onderschepte de pass, waardoor de Browns met nog zeven minuten te gaan de kans kregen om langszij te komen.

Quarterback Colt McCoy kreeg een harde helmet-to-helmet tackle van linebacker James Harrison te verduren, en dankzij de 15 yard penalty die daarop volgde klopten de Browns nadrukkelijk op de deur. Harrison maakte zijn fout echter goed door McCoy het vuur aan de schenen te leggen, waardoor de quarterback een intentional grounding penalty moest incasseren.

De wanhoopspoging die daarop volgde werd eenvoudig onderschept door cornerback “Big Play” William Gay. Twee plays later besliste een 79 yard touchdown pass van Roethlisberger naar Brown, waarbij de receiver het meeste werk voor zijn rekening nam, de wedstrijd. De Steelers vergroten met de 14-3 winst  de druk op divisierivaal Baltimore, die zondag in actie komen tegen de Colts.

 

Foto: newstalkradiowhio.com

Ook leuk om te lezen