Steelers missen Roethlisberger tegen Ravens

Door

De Pittsburgh Steelers hebben bekend gemaakt dat Ben Roethlisberger komende zondag niet zal kunnen spelen tegen de Baltimore Ravens. De quarterback liep afgelopen maandag tegen de Kansas City Chiefs een verstuikte schouder op, maar hij heeft ook een blessure aan één van zijn ribben waar het team zich zorgen om maakt. Doctoren zijn bang dat de rib zijn aorta in zou kunnen drukken, waardoor Roethlisberger zou kunnen overlijden.

De Steelers staan één wedstrijd achter hun divisierivaal, en zijn dus zeer gebaat bij een overwinning. Het team zal echter niet alleen Roethlisberger missen, ook receiver Antonio Brown, running back Rashad Mendenhall en tackle Marcus Gilbert zijn twijfelachtig voor dit weekend. Safety Troy Polamalu zal sowieso nog één week aan de kant moeten blijven

Roethlisberger miste in zijn carrière slechts 14 wedstrijden, waarvan zijn team er toch 9 wist te winnen. Quarterback Byron Leftwich zal Roethlisberger vervangen. Hij maakte maandag de wedstrijd af toen Roethlisberger van het veld moest, zijn eerste wedstrijd sinds 2010. Leftwich startte voor het laatst in 2009, toen in het uniform van de Tampa Bay Buccaneers.

“Ik bereid me elke week voor alsof ik zal starten,” zei Leftwich. “De situatie veranderd er niets aan. Ik hoop dat Ben kan spelen, maar zo niet, dan ben ik er klaar voor.”

Het verloop van de rest van het seizoen van de Steelers hangt af van Roethlisberger’s beschikbaarheid, maar hoe lang hij zal moeten toekijken is niet bekend. In eerste instantie lijkt enkel rust beide blessures te kunnen herstellen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen