Steelers houden Woodley in Pittsburgh

Door

De Pittsburgh Steelers hebben vrijdag hun franchise tag geplaatst op linebacker LaMarr Woodley. Vorig seizoen verdiende de speler 550 000 dollar, in het laatste jaar van zijn rookie contract.

Maar door zijn tag en zijn positie zal hij volgend seizoen meer dan 10 miljoen dollar verdienen. Als de Steelers hem tenminste geen vast contract geven.

In zijn derde jaar bij het team had Woodley 50 tackles, 10 sacks en 2 interceptions. Daarmee hielp hij de Steelers aan een plaats in de Super Bowl en een eerste plaats in de AFC. Woodley werd in de tweede ronde van de 2007 NFL Draft gekozen uit Michigan. Sindsdien heeft hij 39 sacks en zeven veroorzaakte fumbles op zijn naam staan.

In de play-offs dit jaar had de linebacker tien tackles en drie sacks. Hij is de enige speler in de geschiedenis van de NFL die in zes opeenvolgende wedstrijden in de play-offs een sack wist te producren.. Hij heeft in totaal 11 sacks in zeven play-offwedstrijden, inclusief een record van 2 sacks per wedstrijd in zijn eerste vier verschijningen.

De Steelers eindigden op 14-5 vorig seizoen, wonnen van de Jets om de AFC te winnen maar moesten het vervolgens afleggen tegen de Green Bay Packers in de Super Bowl.

Foto: media.mlive.com

Ook leuk om te lezen