Steelers hebben weer een kicker, maar verliezen Bryant door schorsing

Door

20141102pdSteelersSports12-4Het zat er al aan te komen, maar Pittsburgh Steelers wide receiver Martavis Bryant is nu toch echt officieel geschorst voor het eerste kwart van het reguliere seizoen. De “Steelers Rookie of the Year 2014” moet vier wedstrijden zonder salaris toekijken vanwege het nemen van een verboden middel. General manager Kevin Colbert is diep teleurgesteld in Bryant, maar gaf aan achter de talentvolle receiver te staan. Bryant mag zich op 2 oktober weer bij zijn teamgenoten voegen, een dag na de ontmoeting met divisierivaal Baltimore Ravens. Bryant zal ook de grote openingswedstrijd tegen de New England Patriots vanaf zijn bank moeten bekijken.

Big-play threat
Zoals we al beschreven in onze 32-in-32 preview over de Steelers is Bryant een serieuze big-play threat voor QB Ben Roethlisberger. Afgelopen zaterdag illustreerde hij dat nog perfect door drie passes voor 138 yards en een score te vangen in de oefenwedstrijd tegen de Buffalo Bills (43-19 verlies). Met de aanstaande afwezigheid van Bryant lijkt het zeker dat Markus Wheaton het seizoen als Steelers’ No. 2 receiver zal starten.

Scobee van Jacksonville naar Pittsburgh
De Steelers hebben zich overigens versterkt met placekicker Josh Scobee. De 33-jarige Texaan komt over van de Jacksonville Jaguars waar hij elf seizoenen actief was. Het team uit Florida krijgt er een zesde ronde pick op de 2016 NFL Draft voor terug. Scobee, Jacksonville’s all-time leading scorer, noteerde in elf jaren 1022 punten en maakte 235 field goals. Pittsburgh was naarstig op zoek naar een kicker door zware blessure van Shaun Suisham. Vervanger Garrett Hartley liep in de reeds aangehaalde oefenwedstrijd tegen Buffalo ook een nare hamstringblessure op.

De Jags moeten het nu doen met kicker Jason Myers die nog nooit een officiële NFL wedstrijd speelde, ondanks een verblijf bij de Arizona Cardinals. Hij was ook te bewonderen in de Arena Football League bij San Jose.

Foto: post-gazette

Ook leuk om te lezen