Steelers beschikken tegen Broncos over Big Ben

Door

 

De enkelblessure die Ben Roethlisberger op 8 december opliep tegen de Cleveland Browns zal hem niet langs de kant houden in de ontmoeting met Tim Tebow en de Broncos zondagavond. De quarterback van de Pittsburgh Steelers kwam niet zonder kleerscheuren uit de laatste wedstrijd van het seizoen – ook al tegen Cleveland – maar zal “gewoon” aantreden in de Wildcard ontmoeting met Denver.

Big Ben moest de kerstwedstrijd tegen de Rams laten schieten nadat een poging om de week ervoor tegen de 49ers te spelen desastreus verliep. Roethlisberger speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen in San Francisco en het was duidelijk dat de blessure hem parten speelden. In de afsluiter tegen de Browns verbeet hij de pijn, maar na de wedstrijd gaf hij aan dat dat het herstel van zijn enkel geen goed had gedaan.

Het meespelen van Roethlisberger is goed nieuws voor hoofdcoach Mike Tomlin, die al genoeg kopzorgen heeft. Center Maurkice Pouncey is namelijk niet van de partij. Ook de tweedejaars center kampt met een enkelblessure – dezelfde blessure waardoor Pouncey vorig seizoen de Super Bowl aan zich voorbij moest laten gaan.

Evenals Roethlisberger miste hij de wedstrijd tegen de Rams maar was hij wel aanwezig tegen de Browns.Hij trainde de afgelopen twee dagen echter niet mee en wordt niet aan de start van de playoff wedstrijd tegen de Broncos.

Denver kent ondertussen zijn eigen problemen. Aan de hand van Tim Tebow leek de ploeg uit Colorado een tijdje schier onverslaanbaar, maar nederlagen tegen de Patriots, Bills en de Chiefs hebben het optimisme in the mile-high city behoorlijk gedempt. Niet alleen is veteraan Brian Dawkins nog steeds niet wedstrijdklaar, de run-heavy offense van Denver zal de klus tegen Pittsburgh moeten klaren zonder de blocks van Spencer Larsen. De fullback liep in de laatste wedstrijd van het seizoen een knieblessure op en is niet op tijd fit.

 

foto: steelers-fan.net

Ook leuk om te lezen