Steeds minder gekleurde spelers in MLB

Door

Het percentage aan gekleurde spelers in de Major League Baseball is terug gezakt dit jaar, zelfs al kreeg de sport een goed verdict over de verscheidenheid in rassen.

Baseball kreeg een A (vergelijkbaar met een 9, in Nederland) voor het inhuren van verschillende rassen, dezelfde gradatie als vorig seizoen. Het kreeg een B- (7,5) voor geslacht, vorig seizoen nog een B (8). In het algemeen krijgt de sport een B+(8,5).

,,Een verschil van seizoen tot seizoen zoals we hier hebben moet je bekijken met het perspectief hoe baseball er nu aan toe gaat,” zei Richard Lapchick. ,,Mocht het drie of vier jaar op rij gebeuren zou het al verschillen.”

Het percentage donkere spelers in de liga is gedaald naar 8,5 percent op opening day dit seizoen, van 9,1 percent aan de start van vorig seizoen en dat is het laagste percentage sinds 2007.

Het was 17 percent in 1990, toen Lapchick de cijfers begon bij te houden. Het percentage Latijns-Amerikaanse spelers ging naar 27 percent van 28,4 percent, het laagste sinds 1999.

,,Dit zorgt voor kopzorgen bij de MLB en de leiders van de Afro-Amerikaanse samenleving,” zei Lapchick. ,,Maar toch, er zijn 38,3 percent gekleurde spelers en dat laat het meer op Amerika lijken met zijn vele Latijns-Amerikanen.”

Het aantal zwarte of Latijns-Amerikaanse managers ging van 10 naar 6 percent vorig seizoen, en het percentage aan donker getinde en Latino coaches viel van 31 naar 29 percent. Er zijn geen zwarte chief executives of eigenaars.

Foto: newsone.com

 

Ook leuk om te lezen