Stars weten weer wat winnen is

Door

De Detroit Red Wings mogen dan misschien wel elk jaar een titelkandidaat zijn voor de Stanley Cup en ook dit jaar weer een hoge positie in de Western Conference innemen, inmiddels moeten ze toch erkennen dat de Dallas Stars niet hun favoriete tegenstanders zijn.

De afgelopen drie jaar heeft Detroit namelijk steevast de ‘season series’ tegen Dallas verloren en ook dit jaar was het team uit Texas al twee van de drie keer de sterkste. Donderdagavond werd ook het vierde duel door de Stars gewonnen, waardoor zij ook dit seizoen de onderlinge strijd tegen de Red Wings hebben gewonnen.

Voor Dallas kwam deze wedstrijd tegen een tegenstander die zij blijkbaar goed weten te bestrijden als geroepen. Het team van coach Marc Crawford had namelijk al vijf wedstrijden niet meer gewonnen en was daardoor afgezakt naar de elfde plek.

Met deze overwinning steeg het team direct naar de achtste plek, al heeft het wel evenveel punten als vier andere teams.

Na twee periodes hadden de Stars al orde op zaken gesteld door een 3-0 voorsprong te nemen. Om hieruit te concluderen dat de Red Wings werden weggespeeld, is echter verre van juist.

Sterker nog, de ploeg uit Detroit had zelfs over de hele wedstrijd gezien veel meer schoten dan de bezoekers, maar telkens vonden Red Wings-schutters de uitblinkende goalie Keri Lehtonen (foto) op hun pad.

In de derde periode wist Tomas Holmstrom in een power play-situatie eindelijk de Stars-goalie te passeren, maar toen was het eigenlijk al te laat.

Met nog maar drie-en-een-halve minuut op de klok raakten de efficiënte Stars niet meer verontrust en tijdens het alles-of-niet-offensief van Detroit wist Jamie Langenbrunner dankzij een empty-netter de marge weer op drie te brengen.

Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld en stapte Dallas eindelijk weer met de punten van het ijs.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Red Wings en de Stars:

Foto: bigdhockey.com

Ook leuk om te lezen