Stamkos en Lightning verslaan Capitals

Door

De Washington Capitals hadden met een overwinning op de Tampa Bay Lightning hun voorsprong op de Buffalo Sabres naar vier punten kunnen vergroten, maar de thuisploeg wenste daar in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet aan mee te werken. Onder leiding van Steven Stamkos won Tampa Bay met 4-2 en blijft de strijd om plaats 8 in de Eastern Conference volledig open.

Sinds de belangrijke 5-1 overwinning van Buffalo in Washington verloren de Sabres van de Penguins en de Maple Leafs. Omdat de Capitals wel de punten pakten tegen de Bruins en de Canadiens, was het gat voorafgaande aan de wedstrijd twee punten groot in het voordeel van de Capitals.

En dus was een overwinning voor de Capitals zeer welkom geweest. De thuisploeg had het met name aan Steven Stamkos te danken dat zij Washington niet lieten krijgen wat zij graag wilden. Stamkos maakte aan het einde van de 3de periode met twee doelpunten (1 empty net) en bezorgde daarmee Tampa Bay de 25ste thuiszege van het seizoen.

Voor Stamkos betekende dat alweer zijn 57ste en 58ste doelpunt van het seizoen. De lijstaanvoerder in het aantal gescoorde doelpunten noteerde in de tweede periode ook nog een assist op het doelpunt van Teddy Purcell.

Ook Dwayne Roloson vervulde een grote rol in de overwinning van Tampa Bay. De doelman had enkele geweldige reddingen in huis op schoten van Mike Green, Alexander Ovechkin en Jason Chimera. De paal bracht ook enkele malen redding voor Roloson, maar met reddingen op de momenten dat het echt moest hield Roloson zijn ploeg bij een 1-0 achterstand in de wedstrijd.

Daarmee blijft het gat tussen Washington en Buffalo twee punten. De Sabres hebben echter nog wel een wedstrijd te goed. De Capitals spelen nog thuis tegen de Florida Panthers en uit tegen de New York Rangers. De Sabres spelen vannacht thuis tegen Toronto en daarna volgen nog confrontaties met Philadelphia en Boston, allebei uit.

De Lightning staan inmiddels tiende, met 81 punten; 7 minder als de Capitals. Met nog drie wedstrijd te spelen is Tampa Bay kansloos om de play-offs nog te halen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen