Sprookje Devils duurt voort

Door

Halverwege het seizoen leek het een echte ‘mission impossible’ en de missie is nog steeds lang niet voltooid, maar met hun zevende overwinning op rij kruipen de New Jersey Devils toch weer iets dichter naar een play-offticket.

Zaterdagavond werden de Carolina Hurricanes aan de zegekar gebonden en daarmee is de achterstand op de gedroomde achtste plek teruggebracht tot tien punten.

De Devils begonnen voortvarend aan het duel in het RBC Center in Raleigh, North Carolina. Na de eerste periode hadden zij al een ruime 3-0 voorsprong genomen.

Uitblinker Dainius Zubrus (foto) opende na slechts ruim een minuut de score en later in de periode volgden Henrik Tallinder en Brian Rolston zijn voorbeeld, waardoor New Jersey al vroeg op rozen zat.

Na een doelpuntloze tweede periode bracht Patrick Dwyer de spanning enigszins terug door met een tip-in New Jersey-goalie Johan Hedberg te beroven van zijn tweede achtereenvolgende shutout.

Vijf minuten later zorgde Zubrus er met zijn tweede goal echter voor dat de marge weer drie was en daarmee was het duel definitief beslist.

Coach Paul Maurice van Carolina vond de overwinning van New Jersey terecht: „We hebben verloren van een beter team. Meteen vanaf het begin, in de eerste zes zeven minuten, hadden we het lastig, mede door een aantal penalty’s. Daarnaast raakten we de puck gewoon erg slecht.”

Dit was alweer de derde zege van de Devils op de Hurricanes binnen twaalf dagen.

Hiermee doen ze dus goede zaken tegen een concurrent voor een play-offticket. Maar, zoals gezegd, de weg naar de play-offs is nog bijzonder lang voor het team van coach Jacques Lemaire.

Op dit moment heeft de nederlaag namelijk nog geen directe gevolgen voor de Hurricanes, want zij blijven achtste in de Eastern Conference met een voorsprong van vier punten op hun directe achtervolgers.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Hurricanes en de Devils:

Foto: freezethepuck.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen