Sprong speelt tiende duel en blijft voorlopig in NHL

Door

SprongGoal

Daniel Sprong staat momenteel op het ijs voor zijn tiende duel in de NHL. Dat betekent, dat met onmiddellijke ingang het eerste contractjaar van zijn driejarige entry level contract is ingegaan.

Clubs hebben negen wedstrijden de tijd om spelers aan de NHL te laten ruiken, om hen vervolgens zonder het verlies van een contractjaar terug te sturen naar hun jeugdcompetitie. Nu de Penguins Sprong zijn tiende duel hebben gegeven, lijkt het onwaarschijnlijk dat Sprong snel teruggestuurd zal worden naar Charlottetown Islanders (QJMHL).

De volgende grens is na 40 gespeelde wedstrijden. Mocht Sprong 40 wedstrijden spelen, dan zal hij een jaar eerder free agent kunnen worden. Een speler is gedurende zijn eerste zeven seizoenen restricted free agent in de NHL.

De prestatie van Sprong is knap. De laatste keer dat een speler, die tijdens de NHL Draft in de tweede ronde is gekozen, meteen na de draft in de NHL gaat spelen en blijft spelen was in het seizoen 2009-2010. Toen was Ryan O’Reilly meteen een sterke kracht voor Colorado Avalanche. Hij verhuisde deze zomer naar Buffalo Sabres.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen