Spring Training: Wie vallen er op? (1)

Door

We weten allemaal hoe het met de Nederlanders gaat in Spring Training, maar welke spelers vallen tot nu toe positief en negatief op? Vandaag bekijken we welke slagmensen goed van zich laten horen in de voorbereiding op het seizoen. Roger Bernadina is in ieder geval niet de enige slagman die op dit moment in vorm is.

Ian Kinsler, de tweede honkman van de Rangers, laat zien dat hij naar een jaar waarin hij veel last had van blessures klaar is voor het nieuwe seizoen. Zijn slaggemiddelde is op dit moment .444.

Dat is al hoog, maar niet heel ongebruikelijk voor Spring Training waarin op dit moment nog net heel veel wedstrijden zijn gespeeld en nog niet bijzonder veel slagbeurten zijn verdeeld. Des te indrukwekkender is het dat Kinsler al vier home runs heeft geslagen (18 slagbeurten). Van zijn acht honkslagen waren er vijf voor extra honken (hij sloeg ook een double). Zijn slugging percentage is daardoor 1.167.

De speler met het hoogste slaggemiddelde tot nu toe is ook een tweede honkman. Ryan Roberts (foto) van de Arizona Diamondbacks sloeg in 16 slagbeurten tot nog toe 11 honkslagen een heeft daarmee een average van .688. Toch lijkt de kans klein dat hij een plek in de startende lineup zal winnen.

Kelly Johnson zit na een sterk seizoen in 2010 vrij stevig in zijn zetel op het tweede honk. Roberts kreeg ook al 8 keer vier wijd waardoor zijn on base percentage op een belachelijke .792 ligt in Spring Training.

Marlon Byrd (CF, Cubs) is de eerste basisspeler van een Major League team in de ranglijst van de meeste hits en het hoogste slaggemiddelde. In 18 slagbeurten sloeg ook hij 11 hits. Goed voor een slaggemiddelde van .611. Byrd is een speler die je zeker in de gaten moet houden bij je fantasy baseball draft. Na en sterk seizoen vorig jaar (.293 met 12 home runs en 66 RBIs) lijkt hij op weg naar een ‘hot start’ in het nieuwe seizoen.

Alex Gordon, outfielder van de Royals, kreeg net als Ryan Roberts al acht keer vier wijd. In zijn 15 slagbeurten sloeg hij echter pas een honkslag. Hij is daardoor de speler met het grootste verschil tussen batting average (.067) en on base percentage (.440) tot nu toe.

Mike Aviles, derde honkman en teamgenoot van Gordon, is op dit moment de league leader in runs scored. In 8 wedstrijden wist hij al 9 keer te scoren. Een andere Royal, Melky Cabrera, staat tweede met 7 runs.

Tony Gwynn Jr., een outfielder van de Dodgers en de zoon van Hall of Famer Tony Gwynn Sr., staat bovenaan in het klassement van de meeste gestolen honken. In de zes keer dat hij in zeven wedstrijden op het honk kwam (4 hits, 2 walks) wist hij 5 keer een honk te stelen. Mike Aviles staat in dit klassement op de tweede plaats met 4 gestolen honken.

Van de superstars zit vooral Alex Rodriguez er op dit moment goed uit. In zestien slagbeurten sloeg hij 7 hits, waarvan 4 doubles en 1 home run, goed voor een AVG. van .438. Hij staat waarschijnlijk ook bovenaan in het fictieve klassement van ‘loud outs’. Het lijkt er op dat elke bal die hij slaat hard van zijn knuppel komt.

Het zou voor het eerst in drie seizoenen zijn dat de drievoudig AL MVP volledig fit en in vorm aan een nieuw seizoen kan beginnen. Na heupproblemen en ‘steroid confessions’ in eerdere jaren zou de derde honkman wel weer eens op weg kunnen zijn een nieuw MVP kaliber seizoen.

Ook leuk om te lezen