Sports Illustrated: Bumgarner sportman van het jaar 2014

Door

World Series - San Francisco Giants v Kansas City Royals - Game Seven

Madison Bumgarner is door het sporttijdschrift Sports Illustrated uitgeroepen tot sportman van het jaar 2014. De imposante 25-jarige startende werper won in oktober met de San Francisco Giants de World Series en werd in de finale met de Kansas City Royals uitgeroepen tot de meest waardevolle speler.

Naast World Series MVP werd MadBum in de play-offs ook uitgeroepen tot de beste speler van de NLCS en gooide hij in de NL Wild Card Game tegen de Pittsburgh Pirates een complete game shutout. In 52 2/3 postseason innings noteerde hij een 1.03 ERA.

De prijs voor de beste werper en speler in de National League ging in 2014 naar Clayton Kershaw, maar de ace van de Los Angeles Dodgers haalde niet zijn topniveau in de play-offs. Bumgarner leeft daarentegen voor het postseason. In 36 World Series innings gaf hij slechts één run op, goed voor een 0.25 ERA.

Bumgarner is de eerste honkballer sinds Derek Jeter die de cover van SI siert als sportman van het jaar. Peyton Manning en LeBron James werden respectievelijk in 2013 en 2012 uitgeroepen tot de beste sporter.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen