Sport Amerika Top 30 Free Agents MLB: 11-15

Door

New York Mets v Atlanta Braves

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 30 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. Vandaag: 11 tot 15.

11. Ervin Santana – (31)- SP- Prediction : Atlanta Braves
Ervin Santana is deze winter weer free agent en hij hoopt deze keer wel een meerjarig contract te ontvangen. Vorig jaar moest Santana heel lang wachten tot hij een contract voor één seizoen met Atlanta kon tekenen, omdat teams niet hun draft pick wilden verliezen. Nu heeft hij weer een qualifying offer gekregen (één jaar en 15.3 miljoen dollar).

Ervin Santana heeft een goed seizoen bij de Braves gehad. Hij heeft voor de vijfde achtereenvolgende seizoen meer dan 30 starts gemaakt. Zijn 3.95 ERA wijst er niet op dat hij goed was, maar zijn 3.39 FIP wel. De Dominicaan heeft een beetje pech gehad. Santana gooide afgelopen seizoen 8.22 keer drie slag per 9 innings en de laatste keer dat zijn K/9 zo hoog was, was in 2007.

De Braves weten nu wat ze aan Ervin Santana hebben en de rotatie van Atlanta kan wat hulp gebruiken, aangezien Kris Medlen en Brandon Beachy van de Tommy John operatie terugkomen en het nog niet zeker is hoe zij het zullen doen. Hierdoor is de kans groot dat hij bij de Braves terugkeert.

12. Yasmani Tomas – (24)- OF- Prediction : San Diego Padres
Yasmani Tomas behoorde volgens Baseball America tot de top 10 beste  honkballers nog actief in Cuba. In juni dit jaar verliet de buitenvelder Cuba op zoek naar een MLB profcontract. Scouts geven hem een 70 score voor power op de 20-80 schaal die men gebruikt. Yasmani Tomas zijn sterke punt is dat hij veel power heeft en aangezien er slechts 11 spelers afgelopen seizoen in de MLB 30 of meer homeruns sloegen, zullen veel teams geïnteresseerd in hem zijn.

Yasmani Tomas sloeg .290/.345/.504  in zijn 5 seizoenen in Cuba. Tijdens de laatste World Baseball Classic behoorde Tomas tot de selectie van Cuba. Tijdens dit toernooi speelde Tomas goed en sloeg hij (6-uit-16) met twee homeruns.

Alle teams hebben gezien wat Jose Abreu afgelopen seizoen als rookie bij de White Sox deed en hierdoor zal hij waarschijnlijk een zeer lucratieve deal gaan sluiten. De San Diego Padres scoorden afgelopen seizoen 535 punten en dat is het minste aantal punten in de MLB. De buitenvelders van de Padres hadden een wRC+ (weighted Runs Created) van 92 en dat is 22e in de MLB. De Padres kunnen komend seizoen een goede buitenvelder gebruiken.

13. Francisco Liriano – (31) – SP- Prediction : San Francisco Giants
Na tegenvallende seizoenen bij de Twins heeft Francisco Liriano de afgelopen twee seizoenen bij de Pittsburgh Pirates, bewezen dat hij voor veel clubs een goede werper kan zijn. De afgelopen twee seizoenen heeft Liriano 323 1/3 innings gegooid met een 3.20 ERA. Twee sterke punten van Liriano is dat hij per 9 innings 9.4 keer drielslag gemiddeld gooit en dat 52.4% van de door slagmensen in het veld gebrachte ballen op zijn werpen grondballen zijn. Een erg hoog percentage.

Wat veel clubs interessant zullen vinden, is dat Francisco Liriano een hele goede tweede helft van het seizoen had. Hij gooide 86 innings en had een ERA onder 2.20, wat echt geweldig is. De 2.20 ERA van Liriano was de 14e beste ERA voor startende werpers in het tweede MLB seizoenshelft.

Aangezien de World Series kampioenen, de San Francisco Giants werpers nodig hebben is de kans aanwezig dat ze voor Francisco Liriano gaan.

14. Brandon McCarthy – (31) – SP – Prediction : Pittsburgh Pirates
Het komt niet zo vaak voor dat een werper naar een AL East team gaat en hij zijn statistieken flink verbeterd, maar dit heeft Brandon McCarthy gedaan na zijn ruil naar de Yankees. McCarthy had een 3.01 ERA in de tweede seizoenshelft. Dit was te danken aan zijn goede sinker. Brandon McCarthy had de 14e beste GB% (52,6) in de hele MLB en hij had ook één van de beste K/9 van zijn hele carrière.

Ondanks het goede seizoen van McCarthy zullen veel teams twijfelen aan zijn fitheid. De lange rechtshandige werper heeft de afgelopen jaren veel starts gemist door vele blessures. De Pittsburgh Pirates vormen de perfecte match voor McCarthy. Ray Searage, pitching coach van de Pirates heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij met werpers kan werken en Brandon kan de volgende werper zijn, die in Pittsburgh mooie dingen kan laten zien.

15. Chase Headley – (30) – 3B-  Prediction: New York Yankees
Chase Headley is voor veel teams een interessante speler deze winter. De vraag was altijd: wat voor statistieken zal Headley hebben als hij een heel seizoen in een hitter friendly stadion zou spelen? Bij de Yankees heeft Chase Headley even laten zien wat hij kan als hij in een beter thuisstadion speelt dan Petco Park in San Diego. Chase Headley heeft een goede tweede helft van het seizoen gehad. Veel van zijn statistieken, zoals OBP%, Slug% en OPS waren beter. Zijn wRC+ in de 1e helft was 88 en in de tweede helft was het 121. Veel clubs zullen in Chase Headley geïnteresseerd zijn.

Verdedigend is hij ook één van de beste derde honkmannen in de MLB en aangezien de Yankees niet weten wat ze van Alex Rodriguez kunnen verwachten is het mogelijk dat Chase Headley ook volgend seizoen in pinstripes speelt.

Foto’s: Getty Images 

Ook leuk om te lezen