SportAmerika Top 30 free agents in MLB: 30-26

Door

World Series - San Francisco Giants v Kansas City Royals - Game Six

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 30 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. Vandaag: 30 tot 26.

26. Nick Markakis (30) – OF – Prediction: Orioles
De 30-jarige outfielder speelt al sinds het seizoen 2006 voor de Baltimore Orioles en hoewel hij zich op maakt voor zijn eerste free agency, is de kans zeer groot dat Markakis voor nog eens vier jaar bijtekent bij de O’s. In 2014 was hij goed voor een .276/.342/.386 slashline met veertien homeruns, 50 binnengeslagen punten en een 106 wRC+ (derde achter Nelson Cruz en Adam Jones).

27. Stephen Drew (31) – SS – Prediction: Yankees
Een jaar om snel te vergeten. Drew zocht na het winnen van de World Series in 2013 een meerjarig contract, maar niet één team hapte toe waardoor hij het reguliere seizoen werkloos begon. Hij keerde voor één jaar en veertien miljoen dollar terug bij de Boston Red Sox om vervolgens voor de trade deadline verhandeld te worden aan de New York Yankees. Drew’s statistieken (.162/.237/.299) deden pijn aan de ogen, al was hij erg ongelukkig aangezien zijn .194 BABIP het laagst was van alle spelers met minimaal 300 slagbeurten. Ach, hij moet het toch vooral hebben van zijn handschoen.

28. Jake Peavy (33) – SP – Prediction: Braves
In 2013 hield hij de World Series-trofee omhoog in dienst van de Boston Red Sox, afgelopen seizoen als speler van de San Francisco Giants. Niet verkeerd en mede dankzij zijn sterke tweede seizoenshelft kan de ervaren startende werper belangrijk zijn voor een team als de Atlanta Braves. In twaalf starts voor de Giants na de trade met de Red Sox noteerde hij een 2.17 ERA, terwijl hij in Beantown de ene na de andere homerun om zijn oren kreeg.

29. Francisco Rodriguez (32) – RP – Predicton: Dodgers
Iedereen heeft weleens een ‘koopje’ gevonden, zo ook de Milwaukee Brewers. Voor slechts één jaar en 3.25 miljoen dollar gaf closer Francisco Rodriguez de Brew Crew afgelopen seizoen 44 saves met een 0.98 WHIP en een walk rate van slechts 6,7 procent (beide career-lows). K-Rod is een goede optie voor een team dat op zoek is naar een betrouwbare relief pitcher, al zul je deze keer wel je portemonnee moeten meenemen.

30. Michael Morse (32) – OF – Predicton: Tigers
Wanneer je Michael Morse in huis haalt krijg je er een gratis verbandtrommel bij. Het lukt hem niet om een geheel seizoen fit te blijven en er werden in SanFran dan ook vraagtekens gezet bij zijn komst. Morse zat in september vijftien wedstrijden aan de kant met een blessure, maar dat is hem vergeven dankzij zijn gelijkmakende homerun in Game 5 van de ALCS en twee RBI’s in Game 7 van de World Series.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen