SportAmerika Magazine No 33

Door

3314cover600

Jahaa. De mensen die twee weken geleden riepen dat de NFL weer was begonnen, hebben ‘t zwaar. Want wat duren die laatste paar weekjes toch lang, he? Gelukkig is daar SportAmerika Magazine, dat je er doorheen sleept: in het 33ste issue een prachtportret (van de hand van Wietze Willem Mulder) van Giants-coach Tom Coughlin. Niet alleen de oudste, maar ook de fanatiekste en meest succesvolle NFL-hoofdcoach van de afgelopen tien jaar. Verder: Vincent Van Genechten die de acht meest aansprekende Big Threes van de NBA benoemde en rangschikte. Voorts: de Upside van King Felix Hernandez, een recensie van The Teammates, de Foto en z’n Verhaal, Andy Dalton die tot op ‘t bot wordt Ontleed, en een niet te missen column van Leander Schaerlackens. Zoals altijd weer geheel GRATIS! Veel leesplezier.

Wil je een e-mail ontvangen als er een nieuw magazine is? Meld je hier aan!

KLIK OP CLICK TO READ OM SPORTAM MAGAZINE TE LEZEN:

Voor voorgaande nummers van Sport Amerika Magazine klik je hier.

SportAm Magazine Nr 34 verschijnt volgende week.

 

0ipad3314

 

NOTA BENE: BEN JIJ EEN ANDROID- OF TABLET-GEBRUIKER? HAAL DAN DE GRATIS ISSUU-APP IN DE APP-STORE, ZOEK OP ‘SPORTAMERIKA’, ADD SPORTAMERIKA AAN JE STACK, EN LEES SPORTAMERIKA MAGAZINE IEDERE WEEK ALS EERSTE! ENJOY!

 

9 Reacties
 1. Johan Brinkel 6 jaar ago

  Heerlijk magazine weer!

  @Vincent: waarom heb je Klay Thompson niet gezien als één van de drie sterren in Golden State? En waarom geen DeAndre Jordan > Jordan Crawford bij de Clippers? Die behoren mijn inziens veel meer tot de grote drie dan respectievelijk Iguodala en Crawford.

  Ben benieuwd…

  • Een Big Three is, in mijn ogen, gelijk aan dit: drie spelers die in de NBA bekend staan om hun specifieke kwaliteiten, daardoor in de ruime zin van het woord ‘sterren’ worden genoemd, en bij hun respectievelijke clubs als 1-2-3 bijdragen aan het succes.

   Daar vloeit uit dat Crawford en Iguodala de Big 3s in LA en GS halen in plaats van Jordan en Klay.

   Iguodala doet statistisch misschien minder ogen openen dan Thompson. Maar Iggy is belangrijker voor de Warriors. Zijn defense is gewoon top en van extreem belang in een conference met onder andere Kevin Durant, Blake Griffin en James Harden. Iggy can guard ’em all. Bovendien creëert hij ook shots voor anderen (4.2apg), waardoor Curry als shooting guard kan spelen. Klay is top in wat hij doet maar hij is voornamelijk een spot-up shooter. In die zin is hij een stuk makkelijker te vervangen.

   Hetzelfde is waar voor de Clippers. DeAndre Jordan is goed in wat hij doet: rebounden, shots blokken en dunken. Maar de man speelt niet op belangrijke momenten omdat hij 1) geen FT kan raken, 2) geen offensieve moves heeft, en 3) één-op-één niet zo super is als defender. Ik realiseer met dat de advanced stats hem een voordeel geven op Crawford, maar Jamal is meer onmisbaar dan Jordan. Zijn scoring, playmaking en energie zijn bijna onvervangbaar.

 2. Johan Brinkel 6 jaar ago

  Hmmm…

  Qua Iguodala kan ik je nog volgen, maar qua Jordan zijn we het niet eens. Hij behoort tot één van de beste centers uit de league (vorig seizoen genoemd als mogelijke All-Star), en dat kan niet gezegd worden van Crawford.

  Daarbij: Jordan speelde gemiddeld 5 minuten per seizoen meer dan Crawford, en dan vind ik het eigenlijk niet zo interessant of hij die begin van wedstrijd, of einde speelt (ik zou hem met zijn vrije worpen namelijk ook niet laten spelen, maar dat betekent niet dat ik hem lager inschat dan JC).

  • Ik denk dat we weer een discussie gaan aangaan over atletisch vermogen. Kijk, DeAndre Jordan kan maar twee dingen: rebounden en shots blokken. Hij kan dat omwille van zijn atletisch vermogen. That’s it.

   Dat maakt hem niet één van de beste centers in de NBA. Als dat het geval is, 1) dan is het erg gesteld met de NBA, en 2) dan zou hij spelen op de meest belangrijke momenten (zeker in de play-offs).

   I’ll take Gasol, Howard, Noah, Bogut, Noel, Hibbert, Vucevic, Valanciunas, Chandler, Jefferson, Horford, Sanders, Drummond, Cousins, Pekovic en Lopez over DJ.

   • Johan Brinkel 6 jaar ago

    Gahaaaaaaast…

    Je kan geen fan hem zijn (zoals blijkt), en je kan betwijfelen of hij inderdaad 1 van de beste centers is (ik koester verdedigende specialisten, ongeacht of dit te maken heeft met atletisch vermogen of niet), maar als je echt serieus meent dat al die andere gasten beter vind dan DJ, dan neig ik te geloven dat je gewoon een hekel hebt aan Jordan. Ik bedoel, Noel heeft nog geen minuut gespeeld in de NBA, Chandler kan ook niks anders dan verdedigen en alley-oops dunken, en Bogut die als het er echt om gaat geblesseerd toekijkt…

    Kortom, je onderschat Jordan gigantisch…

   • Ik heb geen hekel aan DeAndre. Ik heb aan niemand een hekel. Ik schat andere spelers gewoon hoger in. Met eender welke van die andere spelers zouden de Clippers meer succes boeken dan dat ze nu doen met Jordan.

    Jordan is easy vervangbaar, Crawford veel moeilijker. Daarom is Crawford ‘big nummer 3’ en niet Jordan. Chandler is een vergelijkbaar type qua speler maar bezit mijns inziens een stuk meer defensieve IQ. Hij kan een defense verankeren, Jordan doet dat niet. Hij verdedigt, wat ook zijn enige taak is, maar dat is wat anders dan een defensief anker zijn. Vraag dat maar aan Ben Wallace, Kevin Garnett, Tim Duncan etc…

 3. Vincent Rozemeijer 6 jaar ago

  Als Brook Lopez, Nic Batum en jamal Crawford al als big worden gezien dan hebben teams als Indiana (hibbert, George, West), Memphis (Z-bo, gasol, Carter) en Dallas (nowitzki, chandler, ellis of Parsons) ook een big 3.

  Allen hebben sterrenstatus en ‘specifieke’ kwaliteiten.

  Met die grades ben ik het wel eens. Eerst maar eens een paar wedstrijdjes zien van Cleveland.

  • Ik heb zeker Memphis ook willen bekijken als Big 3, met Conley als derde ‘big’ dan naast Gasol en Randolph. En de Mavs in zekere zin ook, maar op den duur kan je van bijna elk team wel een ‘Big 3’ samenstellen.

   Vooral de Blazers moeten er naar mijn mening bij. Lillard, LA en Batum vullen mekaar echt perfect aan. Ik schat Batum ook erg hoog in qua speler.

 4. Dennis 6 jaar ago

  Iedereen aflevering 3 Hard Knocks kijken flinke dosis Boldewijn 😉

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen