SportAm Top 30 free agents in MLB: 5-1

Door

New York Yankees v Houston AstrosDe World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen (Boston Red Sox 2013) en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 30 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen.

5. Shin-Soo Choo – OF – Prediction: Detroit Tigers

Deze Koreaanse outfielder heeft zich in de afgelopen seizoenen ontpopt tot een van de betere buitenvelders in de league. De 31-jarige Choo is defensief erg sterk, vooral als corner outfielder, terwijl hij dit seizoen door de Reds voornamelijk als center fielder gebruikt werd. Voor de Reds sloeg hij als leadoff man .285 met 21 home runs, 20 gestolen honken en 107 gescoorde punten. Hij is een erg complete openingsslagman, dat blijkt vooral uit zijn opvallende hoge OBP (.423). Zijn enige minpuntje: zijn slagwerk tegen linkshandige werpers. De Reds boden Choo een qualifying offer (1 jaar, 14 miljoen dollar), maar zijn agent Scott Boras en hijzelf zullen hopen dat er meer in zit. De Yankees zullen interesse hebben, maar moeten de A-Rod rechtzaak afwachten, de Mariners zullen hem terugwillen (zij stuurden hem ooit in een trade naar de Indians), maar zij gaan eerst voor Ellsbury, dus de Tigers – ook op zoek naar een corner outfielder – zullen wel aan het langste eind trekken.

4. Carlos Beltran – OF – Prediction: New York Yankees

Switch-hitting outfielder Carlos Beltran bereikte dit jaar met de St. Louis Cardinals voor het eerst de World Series. De 36-jarige Puerto Ricaan speelde een belangrijke rol in het bereiken van de Fall Classic met opnieuw een erg sterk postseason. Gedurende het reguliere seizoen sloeg hij .296 met 24 home runs. Zijn ultieme doel? Het winnen van de World Series.

Een team dat bekend staat elk jaar met hetzelfde doel te spelen is New York. Beltran heeft eerder in zijn loopbaan al eens aangegeven heel graag ooit bij de Yankees te willen spelen en heeft ze toen een korting aangeboden, zij kozen echter voor Johnny Damon en Beltran ging naar de Mets. Dit jaar zou hij Granderson kunnen vervangen. Die lijkt te gaan vertrekken en de Yankees een draft pick op te leveren, dat betekent dat zij een draft pick op kunnen geven om Beltran aan te trekken.

beltran

3. Brian McCann – C – Prediction: Texas Rangers

McCann is de beste free agent op een zeer belangrijke en onderbezette positie. Hij zou dit jaar wel eens een groot contract kunnen tekenen. We kennen hem vooral als een goede aanvallende catcher, die sinds 2008 een slaggemiddelde van .269 heeft en gemiddeld 22 home runs per seizoen slaat. Toch is hij ook verdedigend een sterke speler, die als catcher veel honklopers uitgooit en uitstekend weet welke pitches hij op welk moment moet vragen.

Er zijn genoeg teams die deze winter op zoek zijn naar een catcher. De Yankees, de Red Sox (als zij Saltalamacchia laten gaan) en de Rangers zijn de belangrijkste opties. Dat laatste team probeert hem al jaren los te weken bij de Braves en zal er alles aan doen om hem nu als free agent binnen te halen.

2. Jacoby Ellsbury – OF – Prediction: Seattle Mariners

Deze snelle outfielder is na Robinson Cano duidelijk de beste speler die beschikbaar is als free agent. Ellsbury is in potentie een four tool player, hij heeft door zijn loopbaan heen in verschillende jaren laten zien defensief sterk te zijn, voor slaggemiddelde en power te kunnen slaan en vooral veel honken te kunnen stelen, hij mist eigenlijk alleen een hele sterke arm.

In 2013 sloeg Ellsbury .298 en voerde hij de American League aan met 52 gestolen honken. De Red Sox hebben hem meerdere aanbiedingen gedaan, maar lijken er niet uit te komen. Bovendien is er in Boston veel vertrouwen in opvolger Jackie Bradley Jr. Ellsbury is geboren en getogen in Oregon en laat dit nu net de streek zijn waar de Seattle Mariners, die geld hebben en op zoek zijn naar een leadoff hitter en outfielder, hun thuishaven hebben. Een perfecte combinatie!

1. Robinson Cano – 2B – Prediction: New York Yankees

Cano is verreweg de beste speler op de markt. Hij slaat sinds 2007 .306 met 175 home runs en 300 doubles. De tweede honkman miste in die zeven seizoenen slechts zeven wedstrijden en is daarmee waarschijnlijk de meest betrouwbare speler in de league. Voeg daarbij zijn geweldige slagcapaciteiten en Gold Glove defensieve skills en je hebt een jaarlijkse MVP kandidaat.

Zo’n speler gaat natuurlijk een dik contract tekenen, maar de kans dat hij de 300 miljoen dollar gaat krijgen die hij tijdens het seizoen via zijn agent Jay-Z aan de Yankees vroeg, is erg klein. Het lijkt voor de hand liggend dat hij een zeven- of achtjarig contract tekent van rond de 180-200 miljoen dollar. Er zijn maar weinig teams die dat kunnen betalen en de Yankees kunnen hun beste speler eigenlijk niet laten lopen. Cano zal, na het afscheid van Jeter, het nieuwe gezicht van de franchise worden.

Geniet hier nog even van de mooiste swing in de MLB van dit moment:
canohr

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen