SportAm Top 30 free agents in MLB: 30-26

Door

Texas Rangers v Kansas City RoyalsDe World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen (Red Sox 2013) en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 30 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen.

30. Ervin Santana (31) – SP – Prediction: Kansas City Royals

Santana kende een goed jaar bij de Royals. Aan zijn winst-verlies verhouding van 9 winstpartijen en 10 verloren wedstrijden is dat niet af te lezen. Wel het feit dat hij een goede ERA (verdiend punten gemiddelde) had van 3.24. Dat in combinatie met 211 gegooide innings maakt Santana een mooie back end of the rotation pitcher. De Royals hebben een geweldig jaar gehad en kwamen dicht in de buurt van de play-offs. De Royals zullen Santana ongetwijfeld graag terug willen hebben, maar er liggen meer kapers op de kust, want ook teams als de Yankees, Blue Jays, Mariners, Twins en Phillies zijn nog op zoek naar pitching.

29. Jarrod Saltalamacchia (28) – C – Prediction: Boston Red Sox

De catcher van de Red Sox zal altijd herinnerd blijven worden aan zijn fout in de World Series van 2013. Vreemd voor een speler die gedurende het seizoen maar zes fouten maakte tijdens de 121 wedstrijden die hij speelde. Aan slag had Salty qua power een minder jaar met 14 homeruns tegen 25 homeruns in 2012. Zijn slaggemiddelde daarentegen vertoonde een duidelijke verbetering. Hij sloeg 116 honkslagen voor een gemiddelde van .273, 51 punten hoger dan 2012. Tel daarbij 65 RBI’s en Jarrod had gewoon een goed jaar. De verwachting is dat Saltalamacchia in Boston blijft al zal er ongetwijfeld de roep doen klinken in Boston om de beste free agent catcher Brian McCann binnen te halen. De Rangers, Yankees en White Sox zijn andere teams die hard op zoek zijn naar een catcher.

28. Fernando Rodney (36) – RP – Prediction: Tampa Bay Rays

Rodney kende een tumultueus begin van het seizoen. Met de Dominicaanse Republiek wist hij de WBC te winnen waarna het leek dat hij niet geheel scherp aan het seizoen begon. Over het gehele seizoen kende Rodney prima cijfers. Hij had 37 saves, met een era van 3.38 en de slagmensen kwamen niet verder dan een gemiddelde van .211 op zijn pitches. Al met al zeer respectable cijfers die echter niet in de buurt komen van zijn nagenoeg perfecte jaar in 2012. Niets wijst er echter op dat Rodney niet nog een geweldig jaar in zich heeft. De Rays hebben in Rodney een goede closer en gezien de closers niet dik bezaaid zijn in free agency dit jaar is de verwachting dat Rodney in Tampa Bay blijft, tenzij zij hem te duur vinden voor een reliever. De Rays hebben immers laten zien de laatste jaren goedkope relievers om te kunnen turnen tot top closers. In het laatste geval zijn de Angels, Tigers, Yankees en Indians opties voor Rodney.

27. Joaquin Benoit (36) – RP – Prediction: Detroit Tigers

Benoit heeft lang moeten wachten alvorens hij tot vaste closer van de Tigers werd gepromoveerd. Toen hij eenmaal die status te pakken had, liet hij zien dat Jim Leyland de juiste keuze gemaakt had. Hij noteerde 24 saves uit 26 kansen, met een era van 2.01 en had een slaggemiddelde tegen zich van slechts .197. Een prima prestatie waardoor de Detroit Tigers er wijs aan doen hem een contract aan te bieden en voor het seizoen duidelijk te maken dat Benoit hun closer is. Een mooie eerste beslissing voor nieuwe coach Brad Ausmus.

26. Michael Morse (31) – LF – Prediction: Seattle Mariners

Seattle Mariners v Los Angeles Angels of Anaheim

Morse is een speler die de hoge verwachtingen niet waar heeft gemaakt dit jaar. Teruggehaald naar Seattle het afgelopen seizoen om het outfield en met name meer slagkracht te brengen. Met hem is het vaak alles of niets. Zijn statistieken voor dit jaar wijzen dat ook uit. Een slaggemiddelde van .215, 13 homeruns, 27 RBI’s en 87 keer drie slag. Toch is het maar twee jaar geleden dat Morse 31 homeruns en 95 RBI’s sloeg voor de Nationals met een slaggemiddelde van .303. Hij werd dit seizoen geplaagd door een hand/pols-blessure en dat is vaak een blessure waar een slagman lang van moet herstellen. Er is geen reden om te denken dat hij zijn niveau van 2011 niet meer kan halen.

In Seattle is men nog steeds op zoek naar een outfielder met power en ervaring, een rol die andere free agent Raul Ibanez dat dit jaar geweldig heeft ingevuld. Morse past in dat plaatje en kan de jonge slagploeg met enorme potentie een ervaren speler in het hart van de slagploeg geven.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen