SportAm Top 30 free agents in MLB: 15-11

Door

Division Series - Oakland Athletics v Detroit Tigers - Game Four

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen (Boston Red Sox 2013) en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 30 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen.


15. Jhonny Peralta – SS – Prediction: New York Mets

Peralta was begin dit jaar nog een belangrijk onderdeel van de Detroit Tigers als vaste korte stop. Toen kwam echter het Biogenesis schandaal en Tigers GM Dave Dombrowski handelde snel door de jonge José Iglesias binnen te halen. Iglesias is nu de korte stop van de Tigers en hoewel Peralta zelf graag wilt terugkeren lijken de Tigers andere behoeftes te hebben dan het terughalen van Peralta. Peralta zal vanwege het Biogenesis gedoe bij sommige teams van de shortlist verdwijnen, maar feit blijft dat Peralta offensief een van de betere shortstops kan zijn en verdedigend zijn mannetje staat. In 107 wedstrijden kwam Peralta tot een slaggemiddelde van .303, elf homeruns en 55 RBI’s. Een team dat momenteel wanhopig op zoek is naar een korte stop zijn de New York Mets. Daarnaast kan de offense in Queens heel goed een boost gebruiken, dus de Mets zijn allicht meer bereid om veel geld neer te leggen voor Peralta dan andere teams.

14. Omar Infante – 2B – Prediction: Baltimore Orioles

Een andere Detroit Tiger die de Motor-City weleens kan gaan verlaten is Omar Infante. Hoewel de Tigers niet een vervanger paraat hebben is het de vraag in hoeverre de Tigers veel geld willen investeren in een tweede honkman van 30+, terwijl hun beste werper (Max Scherzer) ook bijna toe is aan een nieuw contract. Het geldpotje van de Tigers is alles behalve vol en dus kan Infante weleens vertrekken naar een team dat hem wel een langdurig contract wilt aanbieden. Infante had in 2013 een slaggemiddelde van .318 met tien homeruns en 51 RBI’s. Wat betreft zijn toekomstige werkgever is het lastig te zeggen, een teams als de Cubs kan een tweede honkman gebruiken. Maar dan zijn er ook nog de Dodgers, die genoeg geld hebben en in Infante misschien wel een upgrade zien. Tot slot zijn er de Orioles, die weliswaar met Jonathan Schoop een prospect achter de hand hebben, maar de ervaring van Infante goed kunnen gebruiken. En als Cano het ondenkbare doet en de New York Yankees verlaat…dan kunnen de Yankees zich gaan opmaken voor Omar Infante, maar hopelijk komt het niet zover voor de Yankees fans.

13. Bartolo Colon – SP – Prediction: Oakland Athletics

Het was een opmerkelijk jaar voor de 41-jarige Colon, één jaar na zijn schorsing voor het gebruik van verboden middelen, kwam hij terug en won hij net zoveel wedstrijden als in zijn Cy Young seizoen in 2005. Ook zijn ERA was verrassend laag met 2.65, we zeggen verrassend aangezien Colon het niet moet meer moet hebben van zijn harde fastball. Wie kijkt naar Colon’s swing and miss ratio ziet dat Colon ergens onderaan staat, desalniettemin zette Colon een geweldig jaar neer. Hoewel er genoeg interesse zal zijn van andere teams lijkt een terugkeer naar Oakland het meest voor de hand liggend. Oakland en Colon hebben allebei aangegeven dat ze nog graag met elkaar door willen, tenzij Colon te veel geld gaat eisen van de A’s lijkt niets een terugkeer in de weg te staan.


12. Joe Nathan – CP – Prediction: Detroit Tigers

De Rangers haalden Nathan in 2012 binnen en wisten dat ze een risico namen gezien Nathan’s Tommy John operatie, maar Nathan snoeide de mond van de criticasters en noteerde in twee seizoenen 80 saves uit 86 pogingen met een ERA van 2.09. Ondanks zijn leeftijd (38) gooit Nathan als een reliever die tien jaar jonger is en na twee geweldige seizoenen besloot Nathan om zijn player option in Texas niet te activeren zodat hij op de vrije markt een nieuw contract kan ondertekenen. Eerder hadden we het over de Tigers die niet zoveel geld hebben te spenderen als vorige jaren en daarom iemand als Infante misschien niet kunnen behouden. Wat echter wel nodig is, is bullpen hulp. En als Dave Dombrowski ergens geld aan gaat uitgeven moet het wel aan relievers zijn. Nathan heeft in zijn carrière maar liefst 36 saves en een ERA van 1.44 wanneer hij tegenover de Tigers staat, met de komst van Nathan zou Detroit dus in één klap twee problemen oplossen: ze versterken hun eigen bullpen, en ze komen Nathan in ieder geval niet meer tegen bij de tegenstander. Een terugkeer naar Texas zou echter ook geen verrassing zijn. Overigens moet er bij gezegd worden dat Nathan’s ERA iets hoger had kunnen zijn als hij niet zoveel hulp kreeg:

ibpwLTpK7HlNgS


 

 

 

 

 

 

 

11. Ubaldo Jimenez – SP – Prediction: Cleveland Indians

Wisselvalligheid. Het zou zomaar de tweede naam van Ubaldo Jimenez kunnen zijn, sinds Jimenez richting Cleveland trok werd hij nooit de ster die men hoopte aan te trekken. Afgelopen jaar was het aan het begin van het seizoen veel van hetzelfde: veel wilde pitches, en een 4.56 ERA. Maar na de All-Star Game was Jimenez een van de betere werpers in het honkbal, in de tweede helft van het seizoen noteerde hij een ERA van 1.82 en in zijn laatste vijf wedstrijden was het zelfs 1.05. De Indians haalde mede hierdoor de Wild-Card Game in de American League en met het qualifying offer dat zij Jimenez hebben gedaan lijkt Cleveland ook komend jaar over hem te kunnen beschikken. Elk team dat namelijk Jimenez aantrekt moet een draftpick afstaan uit de eerste ronde, en voor iemand die zo wisselvallig kan zijn als Jimenez is dat een hoge prijs. Er bestaat echter een kans dat een team dat in de top-10 draft wel de gok waagt, die hoeven immers alleen een draftpick uit de tweede ronde af te staan. Een terugkeer naar Colorado, of een verrassende overgang naar Seattle – dat heeft aangekondigd om geld uit te gaan geven aan starting pitching – behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen