SportAm-lezers vs. Experts: wie wint Super Bowl?

Door

Vorige week vroegen we in een poll wie komende zondag de 47e editie van de Super Bowl gaat winnen. Dat het grootste eendaagse sportevenement ter wereld leeft in Nederland blijkt wel uit de vele stemmen die er kwamen. Het was lange tijd een nek-aan-nekrace tussen de Baltimore Ravens en de San Francisco 49ers, maar uiteindelijk komen de 49ers volgens jullie als winnaars uit de bus.

SBprediction

Maar wat zeggen de experts van SportAmerika. Welke ploeg gaat volgens hen de Super Bowl winnen?

Jasper Laman: In een wedstrijd tussen twee teams die erg aan elkaar gewaagd zijn zullen het de kleine dingen zijn die de doorslag geven. 49ers Kicker David Akers heeft te maken met een grote vormcrisis en dat kan San Fransisco wel eens de Superbowl gaan kosten. Verder lijken de Ravens sinds de terugkeer van Ray Lewis – voor wie dit zijn laatste kunstje is – niet te kunnen verliezen. De Ravens winnen

Pieter BrouwersHoewel de San Francisco 49ers qua talent het beste team in de NFL zijn, zullen de Baltimore Ravens de Super Bowl winnen. De Niners spelen wisselvallig, waar de Ravens de afgelopen weken juist hun beste spel laten zien. Met drie play-offzeges en twee uitoverwinningen op rij tegen loodzware tegenstanders nemen de Ravens het momentum mee naar New Orleans. De Ravens winnen. 

Jeffrey Visser:  Zowel de Ravens als 49ers waren op weg naar de Super Bowl in verschillende wedstrijden de underdog, maar tegenover elkaar is het een duel tussen gelijken. De quarterbacks gaan het verschil maken en het lijkt vooral op Joe Flacco aan te komen. Niet in de laatste plaats met het momentum in de rug: dit is Ray Lewis’ laatste wedstrijd ooit. De Ravens winnen.

Justin Kevenaar: Defense wins championships. En daarom zal San Francisco de Super Bowl winnen. Het is Ray Lewis van harte gegund maar het verschil in talent is te groot. De defensie van de Niners is jonger, sneller en sterker. Let ook weer op Colin Kaepernick: die gaat wederom het verschil maken! En Joe Flacco? Die arme Flacco zakt wederom door het ijs en wordt het middelpunt van kritiek. De 49ers winnen.

 

Ook leuk om te lezen