Beyond the Box Score: Orioles @ Yankees

Door

Ben jij wel eens in Wrigley Field geweest? Was de wedstrijd die jij bezocht in Madison Square Garden de mooiste ooit? Of zag je een thriller in Candlestick Park? SportAmerika is geïnteresseerd in jouw verhaal!

Box Score

Zoek op Sports Reference de box score van de mooiste wedstrijd die jij ooit bezocht en post de link samen met jouw korte verslag op onze Facebook page. De mooiste inzendingen belonen wij met de mogelijkheid om een uitgebreide samenvatting van de trip en/of wedstrijd in het Magazine! Onze eigen redactieleden trappen af.
bjbSeb Visser, Yankee Stadium, 5 mei 2000, Orioles @ Yankees

Als 13-jarig mannetje kwam ik voor het eerst in Amerika en dan gelijk in New York. Mijn vader bestelde de kaartjes voor de wedstrijd voordat we de hele reis boekten en dat bleek het 100% waard. Ik ben later nog bij andere wedstrijden geweest, maar mijn eerste aanraking met Major League Baseball was fantastisch.

De New York Yankees zaten op dat moment nog midden in hun dynastie en waren ook nu weer favoriet voor de titel. Vrij vroeg in het seizoen speelden zij tegen de Orioles van Cal Ripken Jr. De 3 uur en 26 minuten durende wedstrijd had alles: 9 innings, 22 runs, 30(!) hits en 6 home runs. Een van die van die home runs kwam van de knuppel van ‘The Iron Man’ (Ripken Jr.) himself. Ik was dan ook erg verbaasd toen ik een typische Yankee-fan hoorde schreeuwen: “Throw it back! Throw it back!” En jahoor, vanaf de tweede ring kon ik zien hoe onder mij opeens een bal vanuit het publiek terug het veld ingegooid werd. Wij verklaarden de man die dit deed voor gek en genoten verder van de wedstrijd.

Na de home run van Ripken leken de O’s er met de wedstrijd vandoor te gaan, maar in de negende inning met een 10-9 achterstand sloeg Jorge Posada op closer B.J. Ryan een walkoff three-run home run. Terwijl we naar de subway lopen over River Avenue is het feest in de Bronx! Mijn eerste aanraking met de MLB. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Klik hier voor de box score.

———-

Doe mee & WIN! Als je jouw beknopte verslag (inclusief link van de box score) op onze Facebook-pagina post, maak je kans op een eigen artikel in het Sport Amerika Magazine!

Baltimore Orioles v New York Yankees

Ook leuk om te lezen