Sport Amerika Fantasy League resultaten Week 13

Door

Week 13, een ongeluksweek voor acht teams, een geluksweek voor de happy few. Het is de superawesome SAFL update!

SAFL 1
En toen waren er nog maar acht!

De eerste playoff week in league één is deze week van start gegaan. Ik zei toch dat het spannend ging worden? Dat werd het!

Heel Grote Ballen is in de laatste week nog net de playoffs ingerold dankzij een 5-4 overwinning op Zandonio Spurs. Dat ging ten koste van de Freytas Firebirds, dat wekenlang aanspraak mocht maken op een plek in de playoffs, maar in chrunch-time een oorwassing kreeg van Team Oquim.

Ook LenmB Courtcrashers zat op de hot-seat om eruit te gaan, maar een 4-5 nederlaag tegen Lob Angeles Clippers was niet genoeg om de Crashers naar beneden te laten storten.

Playoffs
Zoals gezegd: de playoffweek is in volle gang. De nummer één seed Knicks neemt het op tegen nummer acht Heel Grote Ballen. Nummer twee seed Lob Angeles Clippers mag hopen dat het deze week weer met 5-4 wint van nummer zeven seed Courtcrashers.

Nummer drie seed FC Nelson neemt het net als vorige week op tegen nummer zes seed Berlin Walls. De Walls wonnen met 5-3 vorige week, dus een upset hangt in de lucht.

Last but not least: Nummers vier en vijf, Damsko vanDamns en Team Oqium duelleren om een plekje in de volgende ronde.

Eindstand:

Resultaten:
LenmB Courtcrashers 4-5 Lob Angeles Clippers
Da Bulls 6-2 Damsko vanDamns
FC Nelson 3-5 Berlin Walls
Knicks 6-3 Punani Posse
Rotterdam Spartans 7-2 Ing’s RIngenpakkers
Zandotonio Spurs 4-5 Heel grote ballen
Cleveland Rock&Roll 1-8 Maru’s Madness
de Freytas Firebirds 1-8 Team Oqium

Playoffs:
(1) Knicks – (8) Heel Grote Ballen
(4) Damsko vanDamns – (5) Team Oquim
(3) FC Nelson – (6) Berlin Walls
(2) Lob Angeles Clippers – (7) LenmB Courtcrashers

SAFL 2
Over crunch-time gesproken: het is zover in league twee. Dit is de laatste week voor de playoffs. En dus hangt er veel af van deze week. Wie halen het net wel, en wie niet?

Laten we beginnen met wie het in ieder geval halen: Squadra di Rody en Golden Rastafarians. De twee strijden al weken om de eerste plaats en kunnen dat over een paar weken misschien wel uitvechten in de finale. Deze week hebben ze hun plek in de playoffs in ieder geval geclinched. De Squadra verloor echter wel, met 3-5 van nummer drie Reindeers. De Rastafarians wonnen, met 7-2 van rode lantaarn-drager DarChicago Bulls. Het verschil tussen de Squadra en de Rasta’s bedraagt tweeënhalve punt. De Rasta’s kunnen dus nog voor de number one seed gaan.

En dan de playoff picture. Twee weken geleden leverde Haarlem Heat een comfortabel lijkende voorsprong weg en afgelopen week helemaal. Met 4-5 verloor de Heat van nummer zeven OKC Lightning terwijl LenmB Green Sox, dat al weken op de top vier plek aast, met 6-3 Springfield Skyforce versloeg.

Het gevecht om de laatste playoffplek lijkt tussen de Heat en de Green Sox te gaan, het verschil tussen de twee is slechts één punt. Nummer drie Reindeers is nog niet officieel geplaatst, maar er moet wel heel veel fout gaan wil dat niet lukken.

Het wordt niet makkelijk gemaakt voor de Heat en de Green Sox, want ze moeten niet tegen no-names.. Neenee! De top twee mag het lot van deze twee teams bezegelen. De Heat neemt het op tegen de Rasta’s en de Green Sox vecht het uit met nummer één Squadra di Rody.

Spanning alom!

Stand:

Resultaten:
LenmB Green Sox 6-3 Springfield Skyforce
OKC Lightning 5-4 Haarlem Heat
DarChicago Bulls 2-7 Golden Rastafarians
Pacers Nation 4-4 Mcchicken Mayhem
Squadra di Rody 3-6 Reindeers

Ook leuk om te lezen