Spelers Texas A&M en Utah komen om bij crash

Door

Bij een eenzijdig verkeersongeval in New Mexico is Texas A&M freshman Polo Manukainiu om het leven gekomen. De 19-jarige defensive lineman zat met vier vrienden in een SUV, die door overcorrectie na een stuurfout meermaals over de kop sloeg.

Er zaten in totaal vijf personen in het voertuig, waarvan er drie de crash niet hebben overleefd. Alleen de bestuurder van het voertuig zou een gordel hebben gedragen en Manukainiu en zijn vrienden zouden uit het wrak zijn geslingerd. Tot de doden behoort ook Gaius Vaenuku, die vanaf dit seizoen voor Utah zou spelen.

“We hebben een geweldige jongeman verloren,” schrijft Texas A&M coach Kevin Sumlin in een eerste reactie op de site van de Aggies. “Polo was zeer geliefd bij zijn teamgenoten. Iedereen die met hem in contact kwam werd geraakt door zijn humor en zijn glimlach.”

Manukainiu was volgens een ESPN een getalenteerde four star recruit, die afgelopen seizoen als redshirt een extra jaar eligibility in de NCAA behield. Hij had dit jaar uitzicht veel meer speeltijd, maar zal door coach Sumlin vooral worden herinnerd vanwege zijn warme karakter. “Mijn hart doet zeer voor zijn moeder en zijn familie.”

In de gecrashte auto zaten ook Salesi Uhatafe en zijn vader. Uhatafe is net als Vaenuku een recruit van Utah. Hij overleefde de crash samen met zijn vader wel, al zijn er uiteenlopende berichten over hun toestand.

“Dit is een droevige dag voor het football team van de University of Utah, maar ook voor iedereen die Gaius heeft gekend,” zei Utah coach Kyle Whittingham. “Onze gedachten zijn bij de families van Gaius en Polo en bij de spelers en coaches van Texas A&M. We bidden voor het snelle herstel van Salesi en zijn vader.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen