Speedster Rajai Davis slaat Tigers naar overwinning

Door

Oakland Athletics v Detroit Tigers

Rajai Davis is niet iemand waarbij de gemiddelde honkbalfan denkt: ja, hij gaat een walk-off Grand Slam slaan. En toch deed hij dat maandagnacht voor de Detroit Tigers tegen de Oakland Athletics.

Leading Off
Dankzij vier binnengeslagen punten in de negende inning wonnen de Tigers met 5-4. A’s closer Sean Doolittle kreeg zijn derde blown save en loss te verwerken. Jed Lowrie had drie binnengeslagen punten voor de A’s, dankzij honkslagen in de zesde en achtste inning.

Three Strikes
* De terugkeer van Bryce Harper had een positief effect op de Washington Nationals, die met 7-3 van de Colorado Rockies wonnen. Harper had een honkslag en een RBI. Adam LaRoche had een homerun.

* Ubaldo Jimenez had een sterke avond met één onverdiende punt in acht innings voor de Baltimore Orioles. De O’s sloegen vier homeruns op de avond tegen de Texas Rangers, waaronder een dinger van J.J. Hardy, zijn tweede pas van dit seizoen. De Orioles wonnen uiteindelijk met 7-1.

* Jake Arrieta hield de Boston Red Sox scoreloos voor de Chicago Cubs. De ex Orioles werper flirtte met een no-hitter gedurende bijna acht innings. Stephen Drew sloeg een honkslag in de achtste inning om die droom in duigen te laten vallen. De Cubs wonnen wel met 2-0.

Seventh Inning Stretch
De Rays zijn beetje bij beetje op de weg terug, vannacht won Tampa Bay na twaalf innings met 4-3 van de Yankees en ook werd er een nieuw record gevestigd:

No doubter van George Springer, het mocht alleen niet baten, want Seattle was met 10-4 te sterk voor Houston:

De Padres kwamen slechts tot één honkslag tegen Mat Latos en de Cincinnati Reds, maar het was genoeg voor een 1-0 overwinning. De enige run kwam niet eens tot stand via een honkslag, maar via een walk en twee fly balls…de definitie van small ball:

Going Dutch
* Xander Bogaerts kon niet veel doen tegen de dominante Arrieta: nul uit drie

* Jonathan Schoop had een goede avond met twee honkslagen en een gescoord punt in vier slagbeurten.

* Andrelton Simmons ging één uit vijf, zijn Atlanta Braves wonnen met 5-3 van de New York Mets.

* Kenley Jansen pakte zijn 25e save door een 1-0 overwinning veilig te stellen voor de Dodgers tegen de Cleveland Indians.

Overige Wedstrijden
Kansas City Royals @ Minnesota Twins, 6-1
Los Angeles Angels @ Chicago White Sox, afgelast

Stand
Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen