SNF Recap: 49ers winnen nagelbijter in Foxboro

Door

 

Colin Kaepernick
De San Francisco 49ers hebben gisteren de New England Patriots met 41-34 verslagen. In het derde kwart stonden de Niners met 31-3 voor, maar Tom Brady leidde de Patriots naar een gelijkstand. Op het moment dat het leek dat de Pats aan het langste eind gingen trekken deed 49ers quarterback Colin Kaepernick de deur dicht met een touchdown pass op Michael Crabtree.

In het natte Gilette Stadium in Foxboro kwamen de Niners al vroeg op voorsprong na een touchdown van ex-Patriots Randy Moss. In het tweede kwart kwam daar nog een touchdown bij door een pass op Delanie Walker. Frank Gore pakte vervolgens een fumble van Kaepernick op voor een touchdown en even later was het Crabtree met zijn eerste touchdown van de avond.

Brady
Daarna was het Tom Brady die de Patriots bij de hand nam. Eerst scoorden de Patriots door een rushing touchdown van Danny Woodhead. Vervolgens waren er touchdown door een sneak van Brady een pass op Aaron Hernandez en weer een rush van Woodhead.

Kicker David Akers besliste de wedstrijd uiteindelijk met een field goal. Een fieldgoal van Steven Gostkowski bracht de wedstrijd op 41-34, waarna de Patriots de onside kick niet wisten te pakken.

Kaepernick had uiteindelijk 216 yards, vier touchdowns en een interception. Brady gooide 443 yards, één touchdown en twee interceptions. Met deze overwinning zijn de 49ers verzekerd van deelname aan de playoffs en doen ze uitstekende zaken in de strijd voor een first round bye. De Patriots waren al verzekerd van playoffdeelname, maar moeten de Denver Broncos en de Houston Texans voor zich dulden in de race voor de top two seeds.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen