SNF Preview: Broncos @ Lions

Door

Peyton Manning
De Broncos staan op 2-0 en dus is er geen vuiltje aan de lucht. Echter. Vanzelf ging het niet voor het team van hoofdcoach Gary Kubiak, die graag zou willen zien dat de running game van de grond gaat komen. Wat dat betreft zijn de Detroit Lions komende nacht een ideale tegenstander aangezien zij juist grote moeite hebben de run tegen te houden. Denver won vorige week met 31-24 van de Kansas City Chiefs dankzij een krankzinnige slotfase. Quarterback Peyton Manning was regisseur van een touchdown drive in de laatste minuut waardoor er een gelijke stand op het scorebord stond. Ster van de avond bleek echter cornerback Bradley Roby die een fumble van (RB) Jamaal Charles terug rende voor nóg een score met nog 27 seconden op de klok.

De Heer
Manning gaf na afloop toe zelden zo’n wedstrijd te hebben gespeeld. De ervaren QB noteerde 256 yards en drie touchdowns. Een week eerder hadden de Broncos het ook al zeer lastig tegen de Baltimore Ravens, waar winst en verlies ook zeer dicht bij elkaar lagen. Denver mag de Heer op de blote knietjes danken voor Manning. Hij slikte al zeven sacks en heeft alles behalve een effectieve running game. Toch bleef hij rustig en gooide hij zijn aanval op bepalende momenten naar twee overwinningen. De running game, met C.J. Anderson en Ronnie Hillman als voornaamste wapens, kwam tot 65.0 rushing yards per contest (29th). De offensive line, waaronder free-agent signee Evan Mathis, moet duidelijk nog wennen aan de nieuwe speelstijl.

Scan
Zoals gezegd zouden de (0-2) Lions wel eens op het juiste moment kunnen komen. Vorige week verloor Detroit met 26-16 van de Minnesota Vikings die liefst 199 rushing yards mochten noteerden. Het lijkt er sterk op dat het verlies van defensive lineman Ndamukong Suh niet opgevangen kan worden. Net als de Broncos hebben de Lions moeite om QB Matthew Stafford te beschermen. Hij kreeg veel klappen van de Vikings en moest zelfs door de scan om te bepalen of alles nog heel was. Ook de Lions krijgen hun running game nog niet zoals gewenst en dus heeft de QB het lastig. Aangezien de pass defense van de Broncos zeer sterk is gebleken over de eerste twee wedstrijden zullen de Lions op veel fronten met een beter plan moeten komen op hun eerste overwinning binnen te slepen.

De Lions spelen voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd op Ford Field. Een overwinning is eigenlijk noodzaak met volgende week de uitwedstrijd in Seattle op het programma (Monday Night Football). De openingswedstrijd van dit seizoen ging met 28-33 verloren in San Diego. De Broncos spelen volgende week thuis tegen de Vikings.

Kick-off van Broncos @ Lions is op de vroege maandagochtend rond de klok van 02:30. De wedstrijd is live te zien op Fox Sports 2.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen