Smith en Jets boeken verrassende overwinning in Atlanta

Door

New York Jets v Atlanta Falcons

Een deprimerende avond voor sportfans in Atlanta, na de uitschakeling van de Atlanta Braves in het honkbal leden de Atlanta Falcons (1-4) gisteren een uiterst pijnlijke nederlaag in eigen huis. In de slotseconden werd er met 30-28 van de New York Jets (3-2) verloren.

De Falcons verloren voor de derde keer op rij, het is voor het eerst sinds 2007 dat de Falcons drie of meer wedstrijden achter elkaar hebben verloren. Het team dat vooraf als één van de favorieten in de NFC werd gezien lijkt nu al afgeschreven.

Matt Ryan deed wat hij kon doen en gooide alleszins geen slechte wedstrijd (36-uit-45 voor 319 yards en twee TD’s). Maar de running game en de defense konden geen potten breken, vooral het onvermogen van de defense om de Jets tegen te houden kostte de thuisploeg uiteindelijk de overwinning.

Geno Smith had namelijk de beste wedstrijd uit zijn carrière tot dusver, de rookie gooide 16-uit-20 voor drie TD’s. Het is pas de derde keer in de geschiedenis van de Jets dat een quarterback 80%+ van zijn passes complete en drie of meer touchdowns gooit. (Chad Pennington deed het in 2002 en Ken O’Brien in 1986)

De Falcons stonden met nog twee minuten te gaan 28-27 voor, maar in de slotfase gooide Smith vier goede passes, en had hij een korte rush die Jets kicker Nick Folk in stelling bracht om vanaf 38 yards zijn club de overwinning te bezorgen en dat deed hij met succes.

Het enige lichtpuntje aan de kant van de Falcons was dat Tony Gonzalez voor de 200ste wedstrijd op rij een catch had, alleen Jerry Rice (274) heeft er in dat opzicht meer. Maar toch overheerste de teleurstelling in Atlanta, waar de ploeg op een groot fluitconcert werd getrakteerd en de frustratie groot was: “Hij (Geno Smith) is een rookie, maar wij lieten hem als defense eruit zien als een veteraan die al tien jaar rondloopt.”, aldus Atlanta safety William Moore.

Atlanta (1-4) heeft volgende week een bye week om alle zaken op orde te krijgen alvorens ze het thuis opnemen tegen de Tampa Bay Buccaneerst (0-4). De New York Jets mogen terug naar The Big Apple en ontvangen volgende week de nog winloze Pittsburgh Steelers (0-4).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen