Slechtste strike-call ooit?

Door

Afgelopen maandag eindigde de wedstrijd tussen de Tampa Bay Rays en Texas Rangers op wel heel curieuze wijze. Met een 4-5 voorsprong voor de Rangers en Ben Zobrist in de negende inning aan slag voor de Rays was er misschien wel de slechtste strike-call ooit. Met een full count en een man op de honken.

Oordeel zelf:

De bal van closer Joe Nathan (die door de call zijn driehonderdste save in z’n carrière verdiende) eindigt ‘in the dirt’ en is minstens tien centimeter rechts van de thuisplaat. Een duidelijke wijd dus, waarmee de Rays twee man op de honken konden hebben in een close game.

Reacties
Rays manager Joe Maddon stormde uit de dugout na de call en had wat harde woorden voor home plate umpire Marty Foster. Tegen de pers zei Maddon alleen maar dat dit soort calls niet moeten kunnen in de Major Leagues, niet in de eerste inning en niet in de laatste inning.

Foster zelf had wel een verklaring voor zijn call: catcher A.J. Pierzynski ving de ball ‘awkward’. Na het terugzien van de beelden moest Foster echter wel toegeven dat hij fout zat.

Het volgende filmpje illustreert perfect de reacties van Zobrist, Maddon, commentatoren en ook die van Nathan, die duidelijk verrast is:

De vraag is of dit een staartje gaat krijgen. Het is heel zuur voor de Rays, die ongetwijfeld gaan contenden en daarmee extra waarde hechten aan deze call. Aan de andere kant staat Foster bekend als een goede umpire en is fouten maken menselijk. Wat zou Major League Baseball hier aan kunnen doen?

2 Reacties
  1. Peter R 7 jaar ago

    Dit was slechts één call die totaal nergens op leek. Ik heb eens eens een strike-out van Mike Lowell (Red Sox) gezien in een wedstrijd tegen de Yankees. Die kreeg 2 of 3 van die calls achter elkaar tegen zich. De laatste was zelfs zover aan de binnenkant dat Lowell aan de kant moest springen om niet geraakt te worden. Lowell was zo kwaad als ik hem nog nooit heb gezien.
    Oftewel: het kan altijd erger.

    • Lennart Beishuizen 7 jaar ago

      Die kan ik mij ook nog wel herinneren ja :-). Ok, slechtste ooit is natuurlijk overdreven, maar deze is ‘up there’. Ergste is nog dat de camera ‘offset’ is, waardoor het closer lijkt dan dat het eigenlijk is. Als camera recht achter Nathan had gestaan was het verschil veel groter geweest.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen