Slagman Zambrano: de ene dag is de andere niet

Door

De ene dag is de andere niet, weet ook Carlos Zambrano inmiddels. Op vrijdag, in de warming up voor het eerste duel in de serie met de Cincinnati Reds, werd hij nog uitgegooid door een vrouw met een onderhandse worp. Een dag later zorgde hij voor een solo-homerun op een worp van een heuse Major League-pitcher.

Op vrijdag had de Cubs-pitcher de knuppel ter hand genomen, nadat hij een uitdaging was aangegaan met Monica Abbott, de pitcher van de Chicago Bandits, een professioneel softbal-team. Abbott gooide een handvol softball-pitches in de richting van Zambrano, maar de werper, die prat gaat op zijn kwaliteiten als slagman, kwam niet tot een hit.

Op zaterdagmiddag, in de tweede ontmoeting met de Reds, was het Zambrano’s beurt in de rotatie. En nadat hij Cincinnati met 2-0 aan de leiding had laten komen, zorgde hij zelf voor de aansluitingstreffer, door in de derde inning een pitch van Johnny Cueto 422 feet weg te slaan (video).

De homerun betekende 2-1 (en de 23ste in Zambrano’s carriere), en vormde de inleiding voor een productief middagje voor de ploeg uit Chicago. De Cubs, die al lang en breed zijn uitgeschakeld, versloegen de Reds met 11-4, en verlengden hun winning streak tot zeven. Voor Big Z (9-6), die zes innings pitchte, betekende het zijn negende zege van het seizoen.

Foto: getsportsinfo.com

1 Reactie
  1. Yuri Ankone 9 jaar ago

    En met deze 23e homerun staat Big Z nu gedeeld 9e op de alltime lijst voor homeruns geslagen door een pitcher.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen